Andorra tramita d'urgència la cessió de terrenys a Grifols pel futur centre d'investigació

Uns tràmits legals necessaris per "dotar de la màxima seguretat jurídica" a la iniciativa

El centre s'ubicarà al municipi andorrà Ordino
El centre s'ubicarà al municipi andorrà Ordino | ACN
NacióSantCugat
06 de maig del 2021


El Govern d'Andorra ha aprovat tramitar per la via d'urgència el projecte de la llei de modificació del Codi de l'Administració i de la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme per poder cedir terreny a Grifols per al futur centre d'investigació immunològica. La multinacional farmacèutica catalana va signar un acord amb l'executiu del país per treballar en la implementació d'un centre de recerca que permeti avançar en el coneixement del sistema immunitari humà i investigar noves teràpies.

Aixi ho ha comunicat aquest dimecres el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, en una compareixença per explicar els principals acords presos en la reunió del Consell de Ministres. Es tracta d'unes modificacions que eren necessàries per dotar de "la màxima seguretat jurídica" la iniciativa del Centre d'Investigació en Immunologia. 

Malgrat que un inici es volien entrar a tràmit parlamentari els textos modificatius per la via d'extrema urgència, finalment seguiran la via d'urgència d'acord amb els grups parlamentaris. D'aquesta manera, els parlamentaris podran analitzar el text i fer les esmenes que considerin pertinents abans que se celebri el debat en el Consell General 

"En benefici de la societat andorrana"

Els projectes de Llei cerquen adaptar la normativa que estableix les condicions sota les quals les institucions públiques poden "cedir l'ús de béns patrimonials per a finalitats d'utilitat pública i social o per a projectes estratègics que es converteixin d'interès nacional".

Així, segons exposa el Govern andorrà en un comunicat, la modificació "permetrà no perdre cap oportunitat clau per al Principat d'Andorra i la instal·lació d'iniciatives vinculades amb la investigació, el desenvolupament i la innovació".

Igualment, permetrà "actuar en benefici de la societat andorrana en el seu conjunt, situant el nostre país en el mapa de la investigació", segons manifesta l'Executiu, i donar resposta a oportunitats que es puguin presentar.