8-M

«Les detencions són un càstig»: en llibertat les dues noies a qui demanen presó per tallar els FGC a Sant Cugat

Consideren que el seu és un judici polític

per Anna Mira / Sergi Baixas, Rubí | 6 de maig de 2021 a les 12:45 |
Moment de l'alliberament de les detingudes del col·lectiu 8 mil motius. | Sergi Baixas
En llibertat. Les dues noies detingudes aquest dijous al matí per haver tallat els FGC a Sant Cugat durant la vaga del 8 de març del 2018, han estat posades en llibertat aquest migdia a Rubí. Just una setmana després de la detenció d'una de les set noies que van tallar els FGC a Sant Cugat durant la vaga del 8 de març del 2018, aquest dijous 6 de maig, els Mossos d'Esquadra n'han detingut dues més, pels mateixos fets segons ha pogut saber NacióSantCugat.
 


Els agents les han arrestat a primera hora del matí a casa seva per no haver anat a recollir la notificació judicial que informa de les penes reclamades per la Fiscalia, tres anys de presó i 26.000 euros de responsabilitat civil. Primer les han dut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, a Coll Favà, i després han estat traslladades als jutjats de Rubí.

En sortir dels jutjats les detingudes han denunciat que es tracta d'un judici polític. "No volem entrar en el seu joc judicial". "És un atac, no només cap a nosaltres, sinó cap a tot el moviment feminista", han afegit. 


En declaracions a aquest mitjà, membres del col·lectiu de suport han expressat que "les detencions són un càstig per no seguir el seu procés judicial". "Nosaltres no volem col·laborar amb el judici, ens detenen per informar-nos". Les detencions s'han fet entre les 8 h i les 8.30 h i haurien de ser les últimes, ja que la resta han rebut la notificació corresponent. 


 

Participació