Llogatera i propietària, cara a cara: moratòria de 15 dies pel desnonament d'un pis al centre de Sant Cugat

Mossos i la comitiva judicial s'han personat al lloc dels fets per informar-los de l'execució del llançament

La Marina encarant-se amb la comitiva judicial que els informava de l'execució del desallotjament
La Marina encarant-se amb la comitiva judicial que els informava de l'execució del desallotjament | Sergi Baixas
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:57h

Versions contraposades aquest matí durant el transcurs del segon llançament per desnonar una família del carrer Vilaseca, al bloc de pisos número 6; just a sobre de la Rambla de Ribatallada. La llogatera i la propietària de l'immoble s'han trobat cara a cara quan una dotació dels Mossos i la secretària judicial han arribat per informar-los de l'execució del desallotjament.

La Marina és una de les llogateres del pis en qüestió on hi viu amb els seus pares grans, amb la seva germana i els seus dos fills menors d'edat. Explica que, arran de la pandèmia de la Covid-19 es va quedar sense feina i sense ingressos per poder pagar el lloguer de 950 euros. "Som de Sant Cugat de tota la vida. Mon pare va néixer al carrer Xerric", relata indignada denunciant que se'ls expulsi de la ciutat. 

Assegura que ha sol·licitat ajudes per pagar el lloguer i cobrar l'ERTO, però els diners no han arribat. El primer llançament el van aconseguir aturar fa dues setmanes al·legant la seva situació de vulnerabilitat; però aquest matí estava previst que s'executés el segon. Representants de Serveis Socials de l'Ajuntament i membres del Sindicat de Llogateres han acudit al seu rescat. 

15 dies extra de marge

Prop de les 13 h del migdia, la comitiva judicial acompanyada d'una dotació de Mossos d'Esquadra s'han personat davant de l'habitatge per avisar-los que es procedia a desallotjar l'immoble. Després d'un estira-i-arronsa entre totes les parts, s'ha arribat a l'acord de posposar l'ordre de desnonament dues setmanes més per donar temps a la Marina i la seva família a trobar una alternativa habitacional.