coronavirus

Nou cribratge massiu al campus de la UAB

Es faran entre aquest dimecres i dijous

per NacióSabadell, 4 de maig de 2021 a les 16:31 |
Les cues a la Cívica per fer-se la prova | Roger Navarro
Una mica menys d'un mes després, els cribratges massius tornen al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A diferència de principis d'abril, tot just a la tornada de Setmana Santa, seran, en principi, dos únics dies i centrallitzat a la plaça Cívica del campus vallesà.

Es faran aquest dimecres, entre les 9 i les 19.30 hores, i dijous, de 9 a 15 hores. Igual que en l'anterior, les mostres són voluntàries i la iniciativa va adreçada a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades.


Aquells que ja van participar a l’abril, podran repetir la prova. Els voluntaris se sotmetran a una PCR mitjançant automostra nasal i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR. 

Aquesta recollida de mostres forma part de l'estratègia del Departament de Salut a les universitats catalanes que busca, en el cas de la repetició a la UAB, detectar persones asimptomàtiques per poder trencar les cadenes de transmissió i controlar l’evolució del virus en la comunitat universitària.


FOTOS Cribratge massiu a la UAB


Una cinquantena de positius 


En el cribratge fet entre el 8 i el 15 d’abril hi van participar 10.511 persones, amb un resultat d’un 0,56% de PCR positives -una cinquantena-. Dels 10.367 tests serològics fets, en un 3,54% es va detectar la presència d’anticossos. Aquesta participació va ser la més alta de totes les analítiques fetes a les universitats catalanes.

Uns resultats semblants es van donar en el total de cribratges fets a la regió sanitària Metropolitana Nord -al campus de la UAB a Sabadell, a la Universitat Politècnica de Catalunya, a Terrassa; a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), al TecnoCampus Mataró-Maresme i als campus de Sant Cugat (Esade, Universitat Internacional de Catalunya i Gimbernat)-, amb 13.196 voluntaris i una positivitat del 0,59% i un 3,38% en els 12.993 testos serològics ràpids.
 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació