Collserola es prepara per a la prevenció d'incendis forestals

Les tasques consisteixen principalment en desbrossades d'herba i eliminació de matolls secs

Redacció
08 de maig del 2021

S'apropa la calor i, per tant, els perills que aquesta suposa. Per aquest motiu, durant les properes setmanes es reprendran els treballs de manteniment de les franges de prevenció d'incendis al voltant dels nuclis habitats del Parc Natural de Collserola. 

Així doncs, es tornen a posar en marxa els treballs de manteniment -durant una primera fase als vessants sud i sud-oest del Parc-, que majoritàriament consisteixen en desbrossades d'herba i l'eliminació de matolls secs. Això permetrà deixar els terrenys forestals propers als habitatges més preparats per facilitar les tasques de vigilància i prevenció de focs. 

La legislació en matèria de prevenció d’incendis obliga habitatges aïllats i nuclis de població situats a zona forestal o a menys de 500 metres de terreny forestal a mantenir les franges de prevenció cuidades essent unes actuacions que necessiten un manteniment periòdic.

Tasques a Valldoreix

A l'àmbit de la Vila, les tasques Les tasques se centren en les zones boscosos a tocar de la trama urbana de Valldoreix, al límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i a les àrees de bosc interiors. Les accions inclouen les feines de desbrossament del sotabosc amb l’eliminació de material llenyós mort i la poda de les parts inferiors dels arbres.

Aquestes feines, que es desevolupen amb periodicitat anual, tenen un cost proper als 24.000 euros. L'objectiu de l’àrea de Medi Ambient de l’EMD es minimitzar les probabilitats de propagació d’un incendi a l’entorn natural de Valldoreix, evitar que el foc pugui afectar el nucli urbà de la vila i facilitar l’entrada dels mitjans d’extinció terrestres en cas que fos necessari.