Els Gausacs tindran una nova seu al centre de Sant Cugat per donar visibilitat a la colla

La seu social de l'entitat de cultura popular inclourà un bar-restaurant dedicat al món casteller

Façana de la futura seu social dels Castellers de Sant Cugat.
Façana de la futura seu social dels Castellers de Sant Cugat. | Cedida / Gausacs
04 de maig del 2021
Els Castellers de Sant Cugat tindran la seva seu social al carrer de Sant Bonaventura número 17 on fins ara hi havia un taller mecànic. Davant la impossibilitat d'adequar la sala Canigó -on actualment assagen- per acollir la seu social de l'entitat castellera, els Gausacs han decidit tirar pel dret i llogar aquest immoble al centre de Sant Cugat per convertir-lo en el punt de referència dels castellers a la ciutat. 

"Transformarem el local perquè els castellers tinguin visibilitat a la ciutat", ha afirmat el responsable de Relacions Institucionals, Maurici Peralta, en declaracions a NacióSantCugat. Peralta, igual com va explicar en una entrevista, el cap de colla, Marcel Serra, des del 2015 que treballen amb l'Ajuntament per aconseguir la cessió d'uns de la sala Canigó per tal d'esdevenir, a banda de la sala d'assaigs, la seu social de l'entitat. "Un espai intermedi on la gent es pugui venir i conèixer de prop els Gausacs". 

A més a més, enguany els Gausacs celebren el seu 25è aniversari; un motiu més que els ha empès a buscar una alternativa "i donar una mica d'empenta a la colla. Ja que -de moment- no podem fer castells, almenys ens podem trobar", insisteix Peralta. Així doncs, la nova seu dels Castellers santcugatencs es transformarà en un bar-restaurant a la planta baixa, de 125 metres quadrats i en un espai amb sala de reunions i arxiu de l'entitat als 50 metres quadrats que hi ha a la primera planta. 

La colla té previst poder inaugurar el local a finals d'any després de fer-hi les obres d'adequació. "Volem que sigui un local d’atracció i de difusió de cultura popular de la ciutat", ha afegit Peralta, qui ha assegurat que serà un restaurant immers en el món casteller. Per fer front a les despeses, la colla ha posat en marxa un projecte de patrocinis d'empreses i comerços locals. 

Adequació de la sala Canigó 

Tot i la decisió de llogar i rehabilitar l'edifici per convertir-se en seu social, els Gausacs seguiran parlant amb l'Ajuntament per fer una reforma de la sala Canigó i així, millorar els assaigs de la colla. Peralta ha expressat que un canvi podria ser la creació d'un buc d'assaig pels grallers de la colla, del voldrien tenir-ne la cessió. 

Així doncs, els Castellers Sant Cugat faran visible la seva activitat i els seus valors en un nou local al centre de la ciutat, a prop de la sala Canigó i també a tocar de la plaça Barcelona.