Aprèn a localitzar les papallones i plantes medicinals més comunes de Valldoreix

El Circuit Inclusiu 5A "Sumant Capacitats" tindrà una ruta autoguiada pels camins de la Vila

Redacció
05 de maig del 2021
Melitaea trivia, una de les espècies de papallona mediterrània afectades
Melitaea trivia, una de les espècies de papallona mediterrània afectades | CREAF

L’oferta lúdica relacionada amb el patrimoni natural de Valldoreix es veurà ampliada la setmana vinent amb la creació d’una nova ruta autoguiada per conèixer les papallones i les plantes remeieres -o medicinals- més comunes que es poden trobar pels boscos i prats de l’entorn de la vila.

El projecte consisteix en la instal·lació de 5 plafons informatius que recullen informació relacionada amb les plantes remeieres i que es distribuiran seguint el recorregut tram oest del Circuit Inclusiu 5A (Blau). El recorregut comença a la confluència entre els circuits inclusius 5A (Blau) i 5 (Rosa) -a tocar de la cruïlla de l’Av. Castellot amb el carrer Tord- i ressegueix el traçat del circuit "Sumant Capacitats" passant pel camí de la Salut, la masia de Can Monmany i acabant al carrer Volcà.

Al llarg de tota la ruta, els caminants aniran trobant els diferents plafons informatius que els indicaran quines són les plantes remeieres més habituals de trobar en aquests paratges de l’entorn natural, així com tota la informació per identificar els diferents tipus de papallones més comunes que es poden observar passejant per Valldoreix.

Aquest itinerari és autoguiat, ja que compta amb pals senyalitzadors de seguiment que connecten cada un dels plafons informatius, que és on els caminants poden descobrir, a través de fotografies, il·lustracions i explicacions la riquesa de la flora i la fauna que es pot trobar als boscos i rieres de Valldoreix. Aquest projecte es desenvolupa des de l’àrea de Medi Ambient de l’EMD en col·laboració amb el Consell Sectorial de Medi Ambient.