Èxit del festival LUMÍNIC, que atrau 30.600 persones en la seva segona edició

Entre els fotògrafs d'enguany, destaquen Roger Ballen, Bego Antón, Xavi Bou, Mònica Roselló i els santcugatencs Roger Grasas i Bernat Millet

Festival de fotografia LUMÍNIC de Sant Cugat.
Festival de fotografia LUMÍNIC de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Redacció
04 de maig del 2021
El festival de fotografia contemporània LUMÍNIC, celebrat del 18 de març al 2 de maig ha resultat un èxit rotund en la seva segona edició, amb un 15% més de visitants que l'any 2019, i situant-se així al voltant de les 30.600 persones. 

Enguany el festival ha reunit un total de 23 exposicions, de les quals 20 s'han presentat a Sant Cugat i tres a Barcelona. Roger Ballen, Bego Antón, Xavi Bou, Mònica Roselló i els santcugatencs Roger Grasas i Bernat Millet han estat alguns dels autors presents en aquesta edició al voltant del concepte de Multivers.

Segons els organitzadors, el creixement de visitants, tot i haver d'anul·lar la passada edició és una clara mostra de la importància del festival, que se situa com a referent dins del sector. Així ho ha expressat també la tinenta d'alcaldia de Cultura de Sant Cugat, Esther Madrona. "LUMÍNIC demostra que, malgrat la pandèmia, la cultura no s'atura i té més ganes de mostrar-se que mai". 

LUMÍNIC es manté al llarg de tot l'any com a plataforma fotogràfica codirigida per Amanda Bernal, Bernat Millet i Marc Vidal, en col·laboració amb altres agents culturals, per tal de mostrar projectes fotogràfics de qualitat a través del festival LUMÍNIC, una galeria d'art online i una editorial de llibres de fotografia. Precisament, aquest any l'editorial ha publicat el seu primer llibre que mostra el projecte Bitter, Sweet Soft del santcugatenc Bernat Millet sobre la comunitat Sahrauí.