La CUP Sant Cugat sobre el camp de Golf de Can Sant Joan: «Encara hi som a temps»

Han fet arribar un comunicat en contra de la seva recuperació com a camp de golf privat

La CUP rebutja la reobertura del camp de golf
La CUP rebutja la reobertura del camp de golf | Marta Casas
NacióSantCugat
04 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:05h
El paisatge de l'antic golf de Can Sant Joan, la seva terra, boscos, camps, aigua, són un bé preuat i a preservar dins aquest entramat metropolità que està esdevenint el Vallès Occidental. Però encara tenim una possibilitat per recuperar aquests espais davant l’inexorable avenç de la conurbació urbana. 

Encara som a temps de tornar als usos racionals de l’aigua i de desterrar els pesticides i herbicides dels aqüífers de la Serra Galliners i del torrent dels Alous, així com de recuperar aquest espai per a un ús i gestió públiques.

Sabem que l’Incasòl, titular dels terrenys, manté el pla de fer un nou golf recuperant, així, activitats privatives i gens sostenibles en un espai de titularitat pública. El que hauria de respondre a les necessitats col·lectives de les poblacions veïnes no pot ser sotmès a usos de dubtós interés comú.

Ja al finals del mandat anterior, mitjançant l’aprovació d’una moció a proposta de la CUP al plenari, l’Ajuntament de Sant Cugat es va comprometre a reconvertir l’antic golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà amb usos de tot tipus, des del lleure i l’oci lliures i públics fins activitats agroecològiques i de preservació de l’espai.

No hi ha un pla B per la terra. No hi ha cap motiu racional per continuar retrocedint en el manteniment de la biodiversitat a canvi del benefici d’uns pocs. Des de la CUP Sant Cugat considerem que ens hi hem de posar entre tots i fer que aquest espai sigui veritablement públic, que en siguin testimonis les generacions presents i futures, per mantenir la biodiversitat, per aportar el seu gra de sorra en la lluita contra la contaminació i mitigar el canvi climàtic i per l'oportunitat que representa per la millora de la vida social de més de 160000 persones, habitants dels municipis de Rubí i Sant Cugat.