Sant Cugat acull «Celebrem la Diversitat Familiar», de la mà d’Escoles Coeducatives

L'objectiu és proporcionar referents adequats a les noves realitats que viuen els infants a les seves llars

Celebrem la Diversitat Familiar
Celebrem la Diversitat Familiar | Escoles Coeducatives
Redacció
14 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:34h

El proper dissabte 15 de maig, amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, la plaça de l'Om acollirà "Celebrem la Diversitat Familiar", un esdeveniment organitzat per Escoles Coeducatives i amb el suport de l'Ajuntament que pretén visibilitzar i reivindicar la diversitat de famílies a través del treball cooperatiu i en xarxa de les escoles públiques de Sant Cugat. 

La jornada inclou la "1ª Mostra Interescolar de Dibuixos Famílies Diverses", on es recullen els dibuixos realitzats pels infants dels 12 centres públics de la ciutat. Unes obres que neixen del treball previ fet a l’aula per l’equip de mestres o temps de migdia per Paidos, a partir de contes i recursos en clau de diversitat familiar aportats per la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes.

A més a més, també hi haurà l’espectacle de titelles "Vull una família" de la mà de Laberta Delpoblet i taller de garlandes "La meva família", juntament amb la proposta "Entaula’t". Es tracta d’un espai de jocs clàssics adaptats en clau de diversitat familiar com el memory o dominó, jocs específics de la temàtica (com el Tutty) i jocs d'elaboració pròpia fets per l’entitat santcugatenca que organitza aquesta dinàmica, Familiaritats Diverses. En aquest sentit, els més joves podran participar en el testatge d'un nou joc de rol sobre diversitat familiar. Pots consultar tot el programa, aquí.

L'objectiu de "Celebrem la Diversitat Familiar" és proporcionar referents adequats a les noves realitats que viuen els infants on conviuen famílies monoparentals, nuclears, adoptives, d'acollida, enllaçades o reconstituïdes, refugiades, LGBTIQ, mixtes o transculturals, o amb diversitat funcional, entre altres. 

"Tot i no poder celebrar la Festa de la Diversitat Familiar com la teníem organitzada des del curs anterior per la Covid-19, estem molt contentes de poder treballar i celebrar les famílies diverses en aquest nou format. També volem agrair la bona acollida que ha tingut la mostra interescolar als centres educatius, tant des de mestres com des de Paidos, així com la predisposició i complicitat de les biblioteques i l'Ajuntament de Sant Cugat. Suposa un reconeixement a la feina feta en aquests dos anys de recorregut”, han reivindicat des d’Escoles Coeducatives.