VÍDEO | Arran arrenca les tanques del camp de golf de Can Sant Joan: «Ens hi trobareu de cara»

Les seccions locals dels joves anticapitalistes responen davant l'"intent de privatització de la terra"

Els joves d'Arran han portat les tanques a la seu d'Incasòl a Barcelona
Els joves d'Arran han portat les tanques a la seu d'Incasòl a Barcelona | Arran Sant Cugat
NacióSantCugat
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:58h

"No volem cap golf". Les seccions locals d'Arran Sant Cugat i Rubí han arrencat i han portat una part de les tanques del camp de golf de Can Sant Joan davant les portes de la seu d'Incasòl a Barcelona. "Damià Calvet -conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat- aquí tens les teves tanques, no les necessitem!", han escrit a través de les xarxes socials. "Davant les constants negatives d'Incasòl d'aturar el camp de golf, responem. Davant de qualsevol intent de privatització de la terra ens hi trobareu de cara", afegeixen. En aquest sentit, cal recordar la proposta de la Generalitat i d'Incasòl per reobrir una nova escola de golf després que l'anterior fes fallida i l'espai quedés abandonat.

Una decisió que xoca frontalment amb la voluntat dels consistoris de Sant Cugat i Rubí que van aprovar reconvertir l'espai en un gran parc interurbà de prop de 90 hectàrees obert a la ciutadania. Tot i això, el director de l'Incasòl es va comprometre a no tirar endavant cap projecte sense el consens de les administracions locals. No obstant això, fa un parell de mesos es van poder observar uns moviments amb vehicles d'obra sobre els terrenys en qüestió que, en declaracions d'Incasòl a aquest mitjà, eren per a "accions de manteniment habituals".

Per la seva banda, en una entrevista a NacióSantCugat, el conseller Calvet apuntava que la gestió s'escolliria a partir d'un concurs públic per una col·laboració público-privada de l'espai, mantenint el caràcter públic de l'activitat. "Volem que continuï sent un camp de golf públic -el primer i únic de Catalunya- que aporti activitat econòmica a Sant Cugat i Rubí i que, alhora, sigui compatible amb la dotació de més espais lliures i de zona verda a les dues ciutats", esgrimia.