Torna el documental del mes i les activitats dels Amics de la UNESCO de Sant Cugat

Disponible del 5 al 19 de maig, el film 'How to steal a country' reflexiona sobre l'abast de la justícia sud-africana davant un important cas de perversió de diners al país

El documental del mes torna amb How to steal a country.
El documental del mes torna amb How to steal a country. | Cedida
Redacció
03 de maig del 2021
Actualitzat el 14 de maig a les 11:25h
L'associació Amics de la UNESCO de Sant Cugat presenta el documental d'aquest mes, disponible del 5 al 19 de maig. Aquest cop és el torn de How to steal a country (Com robar un país), un llargmetratge que indaga en la lluita de dos periodistes que lluiten provar un cas de corrupció que esquitxa l'expresident sud-africà Jacob Zuma. 


Es tracta d'un viatge per un dels escàndols de corrupció més sonats del país i que posa en dubte la incipient democràcia sud-africana, que amb tant d'esforç va costar guanyar.
La pel·lícula està dirigida per Rehad Desai, un dels documentalistes africans més aclamats i guanyador d'un Premi Emmy l'any 2015 per Miners Shot Down.

El realitzador, Mark J. Kaplan és també reconegut per les seves pel·lícules de temàtica social, política, de drets humans i memòria històrica. A més, va ser guanyador d'un Premi Emmy l'any 2016 per A Lion's Trail. El documental es pot veure online a través de la pàgina web de l'associació en versió original en anglès i zulu i subtitulada al català. 

La programació, en format virtual 

Així mateix, aquest mes tornen les activitats de la UNESCO Sant Cugat en format virtual per la plataforma Zoom a les 18 h. El 12 de maig arriba Noucentisme i jardins: del fons clàssic al jardí Obra d'Art a càrrec de M.Mercè Compte i Barceló. La segueix Covid-19 i el dret a l'educació, a càrrec de Guiomar Todó i Emma Reverter Barrachina el dia 20. Per últim, la Dra. Maite Cusidó tanca el mes amb L'impacte del càncer de mama a les diferents etapes de la vida, el dia 26.