S'amplia el període per tramitar les subvencions per al pagament del lloguer

L'ajut es pot sol·licitar fins al 4 de juny a l'Oficina Local d'Habitatge (OLH)

L'Oficina Local d'Habitatge a Sant Cugat.
L'Oficina Local d'Habitatge a Sant Cugat. | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
04 de juny del 2021
Amb l'objectiu de facilitar la permanència en un habitatge a persones en risc d'exclusió social, la Generalitat atorga un seguit d'ajuts en règim de concurrència competitiva que es poden sol·licitar fins al 11 de juny.

Les persones que requereixin una subvenció hauran de presentar la sol·licitud de forma telemàtica a la web de la Generalitat o bé presencialment i amb cita prèvia a l'Oficina Local d'Habitatge

Qui pot optar als ajuts?

Les persones destinatàries no han de pagar un lloguer mensual superior als 800 euros. En cas que es tracti d'una família nombrosa o amb algun membre amb discapacitat, el lloguer no pot ser superior als 900 euros. 

La unitat de convivència ha de tenir uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer, sense sobrepassar 1,415633 l'IRSC si es tracta d'una persona adulta i 0,471878 vegades l'IRSC per cada persona addicional.

És indispensable estar empadronat i ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge i que sigui el domicili habitual. A més, cal haver pagat com a mínim tres rebuts de lloguer l'any 2021 i estar al corrent de pagament de les rendes en el moment de presentar la sol·licitud, així com pagar el lloguer a través de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per la persona administradora de la finca. Per últim, cal complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social.