medi ambient

Aquestes són les moratòries de la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat

L'ordenança entra en vigor aquest 1 de maig i s'imposaran sancions a partir del novembre

per NacióSantCugat, Sant Cugat | 30 d'abril de 2021 a les 15:00 |
Senyalització de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat entra en funcionament dissabte 1 de maig, el que significa que els vehicles sense l'etiqueta ambiental de la DGT no podran circular. La normativa serà vigent dins una àrea de 4 km2, delimitada per la carretera de Vallvidrera, la ronda Nord, l'avinguda de Roquetes, el carrer Sant Crist Llaceres i el passeig de Valldoreix. 


Quines moratòries hi ha?

Tot i que la ZBE entra vigor de forma imminent, s'ha aplicat una pròrroga de sis mesos sense multes als cotxes i motos perquè la població s'acostumi a la nova mesura. Així doncs, el període sancionador començarà l'1 de novembre de 2021, i en el cas de furgonetes, busos i camions, començarà l'1 de maig del 2022. La moratòria serà de cinc anys, és a dir, a partir de l'1 de maig del 2026 pels camions de gran tonatge que accedeixin al polígon de Can Magí.


També s'ha incorporat una moratòria d'un any per als vehicles de les categories M1 i L (cotxes i motos) dedicats a l'exercici de l'activitat professional d'autònoms amb ingressos baixos per sota dels 16.000 euros anuals. En aquest cas, cal sol·licitar-la a la web de l'AMB.

 

Participació