L'Ajuntament destina 100.000 euros a les activitats d'estiu d'infants i adolescents vulnerables

Les famílies que ho requereixin podran presentar la sol·licitud del 3 al 14 de maig a través de la seu electrònica de l'Ajuntament o les Oficines d'Atenció Ciutadana

L'Ajuntament de Sant Cugat.
L'Ajuntament de Sant Cugat. | Roger Navarro
Redacció
29 d'abril del 2021
L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert una convocatòria d'ajuts per pagar casals d'estiu perquè infants i adolescents puguin gaudir d'activitats socioeducatives durant el període de vacances escolars. En total s'hi destinaran 100.000 euros.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha expressat el compromís de l'Ajuntament amb la igualtat d'oportunitats per a tothom. "No volem que cap infant o adolescent es quedi sense casals aquest estiu. Després d’aquest any que portem de pandèmia, aquestes activitats de lleure són més necessàries que mai" ha afirmat.

Qui pot demanar l'ajut? 

Les ajudes van adreçades als nens i nenes nascuts entre el 2003 i el 2017, empadronats i residents a Sant Cugat. En cas que l'infant o adolescent tingui atorgat un ajut de menjador durant el curs 2020-2021 i presenti la sol·licitud, se li lliuraran 100 euros amb un procediment directe i sense concurrència.

L'assistència serà de 300 euros si a més de l'ajut de menjador els nens estan inclosos en un pla d'intervenció o de treball per risc d'exclusió social. Per últim, si els infants o adolescents no reben un ajut de menjador i les famílies presenten la sol·licitud, documentació requerida i compleixen els requisits econòmics establerts, poden optar a un suport, que se'ls atorgarà en règim de concurrència. Si tenen un pla de seguiment de Serveis Socials rebran 300 euros. En cas contrari, l'ajut serà de 100 euros. 

Les sol·licituds s'han de presentar del 3 al 14 de maig per via telemàtica a través de la seu electrònica municipal o presencial a les Oficines d'Atenció Ciutadana amb cita prèvia. Aquelles persones que necessitin ajuda per fer tràmits on-line poden sol·licitar ajuda al Servei d'Acompanyament Digital.