En llibertat la noia detinguda a qui demanen tres anys de presó per tallar els FGC a Sant Cugat

Una seixantena de persones s'apleguen a les portes dels jutjats de Rubí per donar suport a la jove

Concentració de suport a la noia detinguda als jutjats de Rubí.
Concentració de suport a la noia detinguda als jutjats de Rubí. | Sergi Baixas
Anna Mira / Sergi Baixas
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:29h
Alliberada. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous 29 d'abril una de les set noies que van tallar els FGC a Sant Cugat durant la vaga del 8 de març del 2018. Segons ha pogut saber NacióSantCugat, l'han arrestat a les 8 h del matí a casa seva per no haver anar a recollir la notificació judicial que informa de les penes reclamades per la Fiscalia, tres anys de presó i 26.000 euros de responsabilitat civil.

Després de la detenció ha estat unes hores a la comissaria dels mossos de Sant Cugat abans de ser traslladada als jutjat de Rubí. Durant tot el matí, més d'una seixantena de persones s'han aplegat a les portes dels jutjats, entre les quals han passat la portaveu d'Arran Jovent, Adriana Roca; la tinència d'alcaldia santcugatenca de Drets Socials, Núria Gibert; el regidor cuparie de Participació i Barris, Marco Simarro; la Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó i la portaveu de Jovent Republicà de Sant Cugat, Lara Carbonell; i el vocal de l'EMD de Valldoreix, Lluc Cahís. També ha fet acte de presència Eduard Garzón, un dels detinguts en l'operació Judes

Els fets es remunten ara fa tres anys, durant la vaga feminista del 8 de març del 2018. Aleshores, un grup de noies va tallar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a l'altura de Sant Cugat. Com a conseqüència d'aquest fet la Fiscalia demana 3 anys de presó i 26.000 euros a set de les dones que van participar en l'acció.