«Shhhht»: Stop Soroll Valldoreix exigeix solucions per reduir els nivells acústics de l'AP-7 i B-30

Una problemàtica històrica que s'allarga des de fa més de 20 anys

Penjada de cartells per conscienciar dels riscos a la salut que provoca estar subjecte a alts nivells de soroll
Penjada de cartells per conscienciar dels riscos a la salut que provoca estar subjecte a alts nivells de soroll | Stop Soroll Valldoreix
NacióSantCugat
28 d'abril del 2021
Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació del Soroll, aquest dimecres la Plataforma Stop Soroll Valldoreix ha reivindicat solucions per reduir els nivells acústics de l'AP-7 i B-30 que transcorren pels límits del terme municipal santcugatenc. Una petició històrica que porta allargant-se des de fa més de 20 anys. 

Així doncs, el col·lectiu ha repartit cartells als principals comerços i taulells informatius de la Vila i penjat dues pancartes al voltant de l'EMD i de la plaça del Mas Roig per conscienciar, ciutadania i polítics, de les conseqüències que té el soroll per a la salut de les persones.
  Fa un parell de mesos, la Junta de Veïns de Valldoreix va insistir a la Conselleria de Territori, al Ministeri de Foment i a la concessionària Abertis -les administracions competents- perquè instal·lessin unes pantalles acústiques al seu pas per la Vila. A més, també van reclamar que s'avanci en la projecció i aprovació d'un pla de tractament sonoreductor del paviment als trams que confronten l'autopista amb nuclis urbans per reduir la contaminació acústica amb asfalt reductor de soroll. 

Per altra banda, també s'ha aprovat demanar al govern de la Generalitat que faci efectiva al velocitat variable controlada i augmenti la freqüència de trens a les línies de FGC i Rodalies per descongestionar el trànsit rodat i reduir les emissions. A l'AMB també l'interpel·laran perquè impulsi una nova xarxa de busos interurbans que donin una major cobertura a la comarca i connecti amb comarques veïnes.