Junts critica que els pressupostos de Sant Cugat «són els menys transparents de la història»

El principal partit a l'oposició ha presentat 32 al·legacions als comptes locals

Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat.
Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat. | Julio Diaz / Junts per Catalunya
28 d'abril del 2021
El grup municipal de Junts per Sant Cugat ha presentat 32 al·legacions al pressupost del 2021. Segons la seva portaveu, Carmela Fortuny, "és inadmissible que l'Ajuntament tingui superàvit amb la situació actual". En roda de premsa, el principal partit a l'oposició ha retret, de nou, la "desorientació i poc rumb econòmic" del tripartit.

En aquest sentit, Fortuny considera que "aportar a la societat menys del que li ha recaptat coincidint amb un moment únic en què les lleis que l'impedien estan suspeses; és injustificable". "Ens trobem en una paràlisi profunda, hi ha molt biaix entre el qual diuen i el que fan i baixa capacitat de resposta", ha afegit Fortuny. "El pressupost és paper mullat", ha afegit Carles Brugarolas.

"Els pressupostos menys transparents de la història"

Tal com van criticar durant el ple municipal per l'aprovació inicial dels comptes, des de Junts consideren que aquest pressupost "torna a arribar tard" i lamenten que s'aprovi un pressupost a la meitat de l'any "perquè no es podran executar totes les inversions previstes". Per Brugarolas es tracta d'una "documentació incomprensible, mai vista". "És el pressupost menys transparent de la història", ha etzibat pel fet que no detalla les inversions.

Des de Junts, també lamenten que arribi malament tant pel que fa a la forma com en el contingut i "poc consultat". Tant Fortuny com el regidor, Carles Brugarolas, s'han queixat que no s'hagi presentat en audiència pública abans de l'aprovació inicial i que s'hagi fet a les 11 h del matí. "Seguirem dialogant, però amb "molt poques expectatives", ha assenyalat Brugraolas. Per evitar l'oposició frontal, des de l'oposició han assegurat que caldria "un canvi de rumb radical".

Entre les esmenes presentades consta l'ampliació de bonificacions a les famílies nombroses, que el govern actual ha retallat. "No sé què tenen en contra de les famílies nombroses", ha expressat Fortuny. També consideren necessari destinar com a mínim 6 milions d'euros a un pla de xoc pels efectes de la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, des de Junts traurien diners d'inversions per aplicar-les a l'ajuda d'entitats socials, culturals i el teixit productiu de la ciutat.

Tal com explica Brugarolas, l'Ajuntament es podria endeutar més per disposar d'aquests diners en lloc de fer amortitzacions de deute com va passar l'any passat: "Una cosa raríssima". El partit proposa destinar 2,5 milions d'euros al teixit productiu, 500.000 a microcrèdits, 3 milions d'euros destinats les entitats de teixit social, cultura i esportiu; 100.000 euros a l'oci nocturn, o eliminar les taxes de terrasses o recollida de residus del petit comerç.