El republicà Bernat Picornell deixa el Senat després de cinc anys

El veí de Sant Cugat assegura que el moment més dur va ser l'aplicació del 155 i ara centrarà esforços a l'executiva local

Bernat Picornell, en una intervenció al Senat.
Bernat Picornell, en una intervenció al Senat. | ERC
28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:08h
El senador d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Bernat Picornell, deixa el Senat després de cinc anys i mig. El santcugatenc ha explicat, en declaracions a NacióSantCugat, que és una decisió "consensuada amb el partit" a qui li està "eternament agraït per l'oportunitat" que li ha brindat. "De moment tanco aquesta etapa a l'espera del que hagi de venir".

Politòleg de formació i vinculat primer a les joventuts d'ERC i actualment a l'executiva local del partit, el santcugatenc va entrar a la cambra baixa amb només 26 anys, convertint-se en el senador més jove de la història. Del seu pas pel Senat, Picornell destaca la gratificació de "portar i debatre problemàtiques territorials a Madrid, posar-les al mapa i alertar al Gobierno".

El moment més dur va ser l'aplicació del 155

Assegura que amb l'experiència i el temps ha anat entenent una cambra que des d'ERC "voldríem tancar perquè entenem que no hauria de ser necessària". No obstant això, "dóna eines i intentem agafar-les per acostar els problemes dels territoris als ministeris".
Pel que fa als moments viscuts en la seva etapa com a senador, "l'aplicació del 155 va ser el súmmum". Així recorda aquell dia Picornell qui expressa que "és un article que no s'hauria d'haver aplicat mai; les majories del PP i PSOE van 'aplicar el rodillo'". Una etapa que valora com a positiva "sobretot pels bons moments de poder fer feina territorial".

"No canvia gaire en funció qui governa, no ens hem trobat amb grans diferències entre el PP i PSOE tot i que és més fàcil dialogar amb socialistes, però a l'hora d'aplicar projectes, intenten imposar el seu pes", ha afegit el veí de Sant Cugat. Segons Picornell, el Senat està allunyat del focus mediàtic "però la posada en escena del Ple acaba sent la mateixa que al Congrés amb retrets dels grans partits".

No obstant això, critica que "és frustrant perquè la majoria de temes no es duen a terme". I ha posat l'exemple de dos projectes a Sant Cugat. D'una banda, el de les pantalles acústiques a l'AP-7 al barri de Mas Gener pel qual "hem estat batallant". L'altre és l'enllaç de l'A-2 amb l'AP-7 amb el quan "porten 14 anys; les coses d'Estat van lentes", ha lamentat.

Després de les eleccions del 14 de febrer, a ERC li pertoquen tres senadors en lloc de dos, com fins ara. L'Adelina Escandell seguirà i amb la marxa de Picornell s'incorporaran Josep Maria Reniu i Pau Furriol. Precisament, aquest dijous, el Parlament ratificarà aquests candidats.

Així doncs, de moment el santcugatenc no té cap projecte en ment, però ha assegurat que seguirà treballant per l'executiva local d'ERC "com fins ara".