Valldoreix

L'oficina de Correus de Valldoreix dobla l'espai

La pandèmia ha provocat llargues cues i prolongades hores d’espera als usuaris del servei postal

per NacióSantCugat, 27 d'abril de 2021 a les 16:30 |
El centre logístic de Correus instal·lat a Valldoreix | GSV
L’EMD i l’empresa estatal Correos y Telégrafos han arribat a un acord per ampliar l’oficina que la societat postal té a Valldoreix i d’aquesta manera solucionar els problemes de prestació del servei, que es produeixen actualment per la manca d’espai que pateixen els treballadors.

Aquesta situació s’ha vist empitjorada amb la pandèmia de la Covid-19, que ha provocat un increment dels enviaments postals, fet que ha derivat en llargues cues i prolongades hores d’espera per als usuaris del servei. És per aquest motiu que l’administració valldoreixenca -titular del local on està ubicada l’oficina- ha decidit ampliar de forma provisional les dependències actuals, davant la impossibilitat de trobar un nou local adequat a Valldoreix per continuar prestant el servei a causa de la configuració urbana majoritàriament d’habitatges unifamiliars aïllats.


El projecte d’ampliació preveu la instal·lació d'una estructura prefabricada a l’espai ubicat entre l’oficina de Correus i el Nou Espai Cultural (NEC), a tocar de les escales d’accés a la plaça del Casal de Cultura des del carrer Sant Albert. Atès el caràcter provisional de l’obra, l’ampliació es farà utilitzant panells prefabricats, de manera que un cop cessin els usos es podran desmuntar amb facilitat i recuperar l’estat original.

L’acord signat contempla que l'administració local es farà càrrec de l’adequació de l’espai així com de la compra dels mòduls i la seva instal·lació. Correus, per la seva banda, assumirà el cost d’adequació dels espais interiors, de les instal·lacions elèctriques, de telecomunicacions i del mobiliari. En total el cost aproximat de l’ampliació és de 45.000 euros, repartits en quasi 32.000 euros a compte de l’EMD i més de 13.000 euros a càrrec de l’ens postal.


Un cop enllestides les obres d’ampliació, l’oficina de Correus de Valldoreix passarà dels 38 metres quadrats útils actuals als 61,5 metres quadrats útils finals, ampliant en 23,5 m2 la superfície destinada al servei postal. El conveni també contempla la durada de la cessió de l’espai per un termini de 5 anys. Finalitzat aquest període el contracte quedarà prorrogat de manera automàtica d’any en any, si cap de les dues parts diu el contrari i fins a un màxim de quinze anys. La vigència del conveni es mantindrà sempre que el concessionari mantingui la condició d’operador designat per l’Estat per a prestar el servei.

 

Participació