Els interins de l'Ajuntament de Sant Cugat tiren pel dret i engeguen el procés d'eleccions sindicals

La nova secció sindical IAC-CATAC considera "incomprensible" i "injustificable democràticament" l'ajornament indefinit dels comicis

El Col·lectiu d'Interins i Laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat en una protesta.
El Col·lectiu d'Interins i Laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat en una protesta. | Sergi Baixas
NacióSantCugat
27 d'abril del 2021

Nou cop sobre la taula. La nova secció sindical IAC-CATAC, impulsada pel col·lectiu d'interins i laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat, anuncia que ha presentat el preavís necessari -segons el recorregut legal- a la Generalitat de Catalunya per convocar les eleccions sindicals posposades indefinidament arran de la pandèmia al consistori vallesà.

Aquest preavís és el "tret de sortida" per constituir la reclamada mesa electoral i definir el calendari i protocols de votació. Una passa endavant per engegar la maquinària que han emprès de forma unilateral després de, segons diuen, "constatar que els actuals sindicats amb representació a l'Ajuntament (CGT-CCOO-UGT) estan dilatant la convocatòria d'eleccions tot i que ja fa un any que el mandat està caducat". 

Uns comicis que s'han endarrerit al·legant la situació pandèmica de la Covid-19 però que des de l'IAC-CATAC consideren "incomprensible" i "injustificable democràticament". Apunten que en aquest període, s'han celebrat eleccions sindicals al Patronat Municipal d'Educació i a l'Organisme Autònom Municipal Centre Cultural de Sant Cugat; a Ajuntaments d'arreu del país com a Cerdanyola del Vallès, el Vendrell, Santa Cristina d'Aro o la Diputació de Tarragona; eleccions als parlaments de Galícia, Euskadi i Catalunya i a entitats com PIMEC o el Barça. 

En aquest sentit, els interins recalquen que l'Ajuntament té els mitjans i la capacitat per organitzar unes eleccions segures. "Creiem que és indispensable exercir la democràcia i renovar els òrgans de representació del personal del nostre Ajuntament. Instem els sindicats amb representació a fer un exercici de transparència i democràcia i permetre la celebració de les eleccions tal com pertoca", sentencien en un comunicat. 

Cal recordar que el 59,3% dels treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat estan actualment en contracte temporal, afectant un total de 397 persones. Denuncien que els seus contractes en posicions estructurals s'han anat allargant de forma injustificada fins a arribar, en alguns casos, als 25 anys i reclamen, com a compensació, la fixesa.