1 de 10
Pressupost 2021

Ciutadans presenta 62 esmenes al pressupost de Sant Cugat

La formació taronja ha abordat propostes en temes de drets socials, manteniment urbà i mobilitat

Els tres membres que conformen el partit taronja a Sant Cugat. | Cristina Gómez
per Cristina Gómez, Sant Cugat | 26 d'abril de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ciutadans Sant Cugat ha presentat aquest matí en roda de premsa les esmenes derivades dels 152 milions d'euros al pressupost del 2021, acordats en el ple extraordinari del mes de març i previstos per aprovar de cara al mes de juny. Es tracta d'un total de 62 esmenes, entre les quals propostes de modificació, supressió i adhesió. 

Com ja va passar en sessió plenària, el portaveu del partit taronja, Aldo Ciprián, ha criticat la manera de presentar els pressupostos per part del govern municipal, que ha definit de "calaixos de sastre" per la falta de concreció dels projectes inclosos dins les línies de pressupost. També ha tornar a posar èmfasi amb les dates, ja que segons els taronges "és massa tard" aprovar els comptes el mes de juny. 


Un dels cavalls de batalla del tres regidors de Cs és el Tribut Metropolità que tornaran a demanar a l'Ajuntament que n'assumeixi el cost -calculat en 4,4 milions d'euros- perquè "no s'ha vist cap retorn per part de l'AMB a la ciutadania", ha expressat Ciprián. 

En termes de drets socials, bon govern i desenvolupament urbà, Múnia Fernández-Jordan, ha expressat la voluntat del partit d'augmentar amb 200.000 euros la partida pressupostària destinada a Drets Socials i Igualtat i reforçar amb 130.000 euros més la salut mental. "La pandèmia s'allarga en el temps i calen ajudes directes als lloguers i apostes ambicioses de cara al suport psicològic" ha manifestat la regidora de l'oposició. Així mateix, el partit també proposa construir una segona residència de gent gran, que considera "prioritària a la ciutat".


Els taronges han posat èmfasi en el manteniment urbà, amb propostes de millora de les voreres, les calçades, sobretot en zones de la Floresta, i la col·locació de marquesines a les zones perifèriques de la ciutat. A més, el regidor Sergio Blázquez ha exigit "fer l'estudi energètic de la piscina del Parc Central que es va establir", així com "reviure Can Quitèria, un edifici preciós infrautilitzat". 
 

Els membres de Ciutadans presentant les esmenes. Foto: Cristina Gómez


Pel que fa a la mobilitat i transport, la formació opositora ha mostrat la seva disconformitat amb la partida destinada a la Zona de Baixes Emissions. "Arriba als tres milions d'euros, molt més del que s'utilitza per reflotar el comerç local o la restauració" ha declarat Ciprián.

Entre d'altres, els pressupostos estableixen 250.000 euros per al carril bici de la Rambla del Celler, que el partit creu que s'haurien de destinar a altres usos. "La bicicleta no és el transport del futur. En tot cas ho serà el vehicle elèctric i la ciutat manca de zones de càrrega elèctrica" ha sentenciat el portaveu. 

Ciutadans també ha presentat diverses propostes d'eliminació de pressupost de 500.000 euros d'un espai jove i 20.000 euros dels horts urbans que asseguren "fan la seva funció, però no poden tenir un cost tan elevat". A banda d'això, Ciprián ha criticat "l'insult de despesa" de 125.000 euros que el govern municipal pretén fer per habilitar un bar a l'Ajuntament. 

Amb tot, la formació taronja espera que les seves propostes siguin ben rebudes per l'equip de govern amb qui esperen negociar per sumar-les al pressupost. 
Participació