Medi Ambient

Collserola estudia limitar l'accés al Parc a través de restriccions horàries

El confinament derivat arran de la pandèmia ha provocat un creixement exponencial de visitants

per NacióSantCugat, 22 d'abril de 2021 a les 08:00 |
Una opció seria que les primeres hores estiguin reservades per anar en bicicleta i, a partir del migdia, per caminar i passejar | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Collserola es prepara per lluitar contra la massificació. L'afluència de gent al Parc Natural ha anat creixent exponencialment des de l'inici de la pandèmia i el Consorci està estudiant aplicar mesures de restriccions horàries o per itineraris per limitar el nombre de persones a l'interior de l'entorn natural de la Serra del litoral.

Una possible opció seria que "les primeres hores siguin per anar en bicicleta i, a partir del migdia, per caminar i passejar", segons ha explicat a Betevé el director i gerent del Parc Natural de Collserola, Marià Martí. Una altra seria que la gent només pogués caminar per la xarxa de camins i pistes i es prohibeixi anar camp a través.


Tanmateix, la direcció del parc també estaria plantejant "fer sentits de circulació únics" a la carretera de l'Arrabassada pel trànsit que creua la muntanya. Així doncs, per exemple, només es podria fer servir l'Arrabassada per pujar i la carretera de Vallvidrera per baixar. 

Martí tampoc ha descartat arribar a fer controls d'aforament i es preveu que esdevingui obligatori dur els gossos sempre lligats fent complir el nou PEPNat, aprovat a principis d'abril. Per ara però, res és definitiu i es confia que l'aixecament del confinament comarcal alliberi la pressió sobre Collserola. No obstant això, les mesures es podrien prendre a la tardor, depenent de l'evolució de la situació epidemiològica i de les aglomeracions.Segons dades del Consorci, en els darrers 10 anys, el Parc ha triplicat el seu nombre de visitants passant de 2 milions el 2009 a 6,3 milions aquest 2020. 

 

Participació