coronavirus

Sant Cugat declara la guerra contra la solitud no desitjada de la gent gran

Ajuntament i Diputació es conjuren per detectar de forma preventiva indicadors de risc entre la gent més gran de la ciuta

per Sergi Baixas , Sant Cugat del Vallès, 21 d'abril de 2021 a les 11:59 |
El programa va destinat a persones d'entre 81 a 89 anys | Adrià Costa

Sant Cugat declara la guerra contra la solitud no desitjada. L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat aquest dimecres la 5a edició del projecte "Els Serveis Socials més a prop", fruit d'un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona. 

La tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat que l'objectiu del programa és donar resposta a les necessitats i demandes detectades entre la població més gran d'edat del municipi perquè puguin gaudir d'un millor nivell de vida. A més, la voluntat del projecte també és esdevenir un punt de referència per apropar i informar aquest col·lectiu dels serveis que ofereix la ciutat.


En concret, el projecte d'enguany va adreçat a persones d'entre 81 i 89 anys que viuen soles, que no han participat en edicions anteriors del projecte i que no tenen cap tipus de vinculació amb els serveis socials municipals. En aquest sentit, està previst que es condueixin al voltant de 120 entrevistes -de forma presencial i telemàtica- durant els propers dies amb la voluntat de detectar indicadors de risc o d'emergència que precisin d'intervenció social per falta de suport familiar o comunitari. Entre d’altres serveis se’ls informarà de la teleassistència, de l’atenció domiciliària, del programa "àpats a casa" o de la llei de dependència.

Alhora, aquesta iniciativa també servirà per identificar interessos del col·lectiu que serà "fonamental" per "facilitar una fotografia més fidedigna del municipi i planificar futures actuacions" des del govern local, ha assegurat Gibert.


Durant la roda de premsa també ha participat la presidenta de l'àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, que ha volgut celebrar la dècada que compleix aquesta iniciativa que ja ha atés més de 45.000 persones de la demarcació de Barcelona i detectant de forma precoç un 10% dels casos en situació de risc. 

Moret ha reivindicat el projecte com a "estratègic" després de l'impacte de la pandèmia que promou una "aliança per un compromís conjunt" amb les administracions locals per garantir l'autonomia individual de les persones grans de la ciutat. Un sector de la població cada vegada més gran a la qual s'ha de respondre des d'una mirada "preventiva" i no reactiva. 


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació