Infraestructures

Antoni Abad: «Una línia Manresa-Terrassa-Barcelona-aeroport seria idònia»

El president de la patronal terrassenca Cecot ha defensat l'inclusió del Bages en el futur projecte

per Marc Solé/Pep Martí, Terrassa | 14 de gener de 2020 a les 14:30 |
Antoni Abad amb membres de la seva executiva a la seu de la Cecot. | Cecot
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La patronal terrassenca Cecot valora molt positivament la futura línia Vallès-aeroport i defensa la inclusió i "afectació positiva" del Bages en el projecte. Així ho ha fet palès el seu president, Antoni Abad, a l'esmorzar amb mitjans de comunicació que s'organitza cada any a la seva seu.

En paraules del mateix Abad, i com ja havien manifestat anteriorment, Cecot vol formar part de les negociacions prèvies a la materialització de la connexió directa entre el Vallès i l'aeroport del Prat, la qual ha de complir amb els principis d'"inversió, retorn i temporalitat". La seva participació, ha dit, seria de la mà de Fem Vallès, organisme del que formen part.


Sobre la realització del projecte i els terminis d'execució, el mateix Abad ha afirmat irònicament que "si el desembre del 2020 estigués enllestit, caldria felicitar-se'n". En aquest sentit, ha dit que el projecte s'ha de dur a terme "com abans millor".El líder empresarial ha celebrat que hi ha "molts estudis elaborats" i cal intentar "ser el més racional possibles" per incidir "positivament en el territori". Tanmateix, ha assegurat que una "bona solució hauria d'afectar positivament al Bages", a més del Vallès. En relació amb l'afirmació anterior ha afegit que una línia Manresa-Terrassa-Barcelona-Aeroport seria "idònia".

Davant la proposta des d'altres àmbits de l'administració -com els governs municipals de Terrassa i Sabadell- de reencaminar l'R4 de Rodalies per fer efectiva la citada connexió, el lider patronal no ha tancat cap porta i ha assegurat que s'ha de valorar tota proposta sempre partint de la "inversió, al retorn i a la temporalitat", fent referència a la gran contribució que fa Catalunya al pressupost estatal.
El màxim representant de la institució empresarial també ha emplaçat al govern de coalició espanyol a administrar bé els diners, ja que "no hi ha res més progressista", per prosseguir reivindicant que "la distribució és insuficient pels interessos dels ciutadans de Catalunya". Així i tot, ha celebrat l'adveniment de pressupostos, davant del qual "s'ha de donar oportunitat al pacte" abans de "judicialitzar l'aspecte del no-retorn".

 

Participació