El Consell de Joves estarà obert a totes les entitats de la ciutat

La renovació dels membres serà cada dos anys i s'ampliarà la franja d'edat que serà dels 12 als 17 anys

19 d'abril del 2021
Actualitzat el 20 d'abril a les 10:22h
El ple municipal d'aquest mes d'abril ha aprovat inicialment el nou reglament del Consell de Joves que busca ser més transversal i arribar a més col·lectius juvenils de la ciutat. En roda de premsa, el regidor de Joventut, Marc Simarro, ha explicat que la voluntat és que "tingui més autonomia i més facilitats per autogestionar propostes de treball". En aquest sentit, es vol garantir més flexibilitat d'un òrgan de participació que engloba el jovent santcugatenc. 

Els principals canvis que s'han introduït al reglament és, d'una banda, obrir-lo a tots els col·lectius joves de la ciutat, més enllà de les escoles, com fins ara. La també regidora de Joventut, Alba Gordó, ha expressat que "la vida social dels joves va més enllà de l'escola". De fet, aquesta és una demanda que neix del mateix Consell.

En una entrevista a NacióSantCugat els seus membres consideraven que tancar la participació a les escoles no era del tot real perquè hi ha molts joves que estudien fora però viuen i fan vida a Sant Cugat. 

Una altra de les novetats que s'inclou en el nou reglament és l'ampliació de la franja d'edats que passarà dels 13-16 als 12-17. L'objectiu és aportar més representativitat i diversitat perquè el Consell enxarxi joves de diferents àmbits de la ciutat. En aquest sentit, la diferència de neguits i interessos que poden tenir persones de 12 o 17 anys no és un problema pels regidors de Joventut que consideren que "amb més autonomia a l'hora de treballar, es crearan grups d'interessos en funció de les temàtiques". 

Es treballaran temàtiques conjuntes però "qualsevol jove podrà crear una comissió d'una temàtica concreta", tal com funciona als Consells de Barri. Està previst que el nou format s'engegui el curs vinent 2021-22 a partir del qual els membres del Consell es renovaran cada dos anys.