Pas endavant per construir el nou complex aquàtic de Mira-sol

El ple ha aprovat el conveni amb la Generalitat per tirar endavant el projecte al barri santcugatenc, previst pel 2023

Solar del futur complex aquàtic de Mira-sol.
Solar del futur complex aquàtic de Mira-sol. | GSV
19 d'abril del 2021
El nou complex aquàtic de Mira-sol, cada vegada més a prop. Aquest dilluns, el ple municipal de Sant Cugat ha aprovat el conveni entre Ajuntament i Generalitat pel qual es modifiquen els usos del solar que es destinarà a fer la nova piscina municipal del barri santcugatenc. S'ha aprovat amb els vots a favor del govern i Junts i l'abstenció de Cs. 

El complex comptarà amb dues piscines, una sala de fitness i un bar. La inversió total del projecte és de 6,4 milions d'euros. De fet, les inversions del pressupost local d'aquest 2021 ja reserva una partida de 3,3 milions d'euros per destinar a l'inici de la licitació del projecte que dotarà de vida el barri. 

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha explicat que "és el punt d'inici d'un projecte demandat i important". Es tracta de "redefinir els límits de les parcel·les i les tanques" amb l'Institut Escola Catalunya amb l'objectiu "d'encarar l'execució de les obres". Per Duch aquest és "un pas previ però molt important per la designació dels usos del Pla Especial". 

Pel que fa al calendari està previst que durant els mesos de juny o juliol es faci l'aprovació inicial del projecte perquè durant aquest mateix any es pugui fer la licitació de les obres. Segons ha detallat el responsable d'Urbanisme, les obres podrien començar la primavera del 2022 per finalitzar l'estiu del 2023. 

A més a més, tal com ja estava previst, el complex disposarà de les pistes esportives de l'Institut Escola Catalunya fora de l'horari lectiu. Un projecte que es farà per fases.