Sant Cugat aprova la continuïtat del servei d'aigua per part de SOREA fins que l'AMB n'agafi la gestió

S'ha fet perquè la primera pròrroga del servei finalitzarà el pròxim 6 de maig de 2021

L'objectiu del govern local és municipalitzar-ne la gestió
L'objectiu del govern local és municipalitzar-ne la gestió | ACN
NacióSantCugat
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:02h
SOREA seguirà prestant el servei d'aigua a Sant Cugat fins que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) n'agafi la gestió. Així s'ha acordat en el ple municipal d'aquest dilluns 19 d'abril en el qual l'Ajuntament ha aprovat garantir la continuïtat del servei amb una nova pròrroga, ja que la primera finalitza el pròxim 6 de maig. I s'estipula que serà com a màxim per un any i de manera transitòria. 

Tot i que la voluntat de l'actual govern  passa per la municipalització de la gestió de l'aigua, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del passat mes de novembre va determinar que seria l'AMB qui tindria la competència sobre la gestió de l'aigua en els municipis que en formen part, com és el cas de Sant Cugat. 

Una voluntat política recolzada per un estudi que conclou que, "a efectes d'eficiència i sostenibilitat", la forma de gestió més eficient és la prestació directa amb personificació mitjançant una empresa pública municipal. 

No obstant això, els partits a l'oposició han criticar la manera de treballar del govern "poc transparent i sense debat amb la societat", ha dit la regidora de Junts, Cristina Paraira, recordant les paraules que anys anteriors alguns partits, ara al govern, els havien dit. Junts s'han abstingut i Cs hi han votat a favor perquè tot i que consideren que "és una pèrdua de diners i temps", ha dit Aldo Ciprián, "la ciutadania no es pot quedar sense subministrament d'aigua".