Salut estudia un possible brot de legionel·la al Vallès Occidental

La legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental que no es transmet de persona a persona sinó que es contrau en inhalar vapor d'aigua o aerosols

legionel·losi
legionel·losi | Wikicommons
Redacció
15 d'abril del 2021
Actualitzat el 16 d'abril a les 18:31h
L'Agència de Salut Pública està investigant l'origen d'alguns casos de legionel·la a la comarca del Vallès Occidental. Així ho ha pogut confirmar NacióSantCugat amb el departament de Salut qui ha explicat que l'estudi se centra en diversos casos notificats darrerament a la comarca. 

Segons detallen des de Salut, aquest procediment és l'habitual quan es produeix un cas d'aquest tipus i és Vigilància Epidemiològica qui s'encarrega de fer un estudi al respecte.

Tot i que encara no s'ha pogut confirmar sembla que es podria tractar de casos detectats a Sant Cugat, Rubí, Castellbisbal i Sant Quirze. 

La legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la. La legionel·losi no es transmet de persona a persona sinó que es contrau en inhalar vapor d'aigua o aerosols (dispersió d'un líquid o un sòlid en l'aire o en un gas).

Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, com ara dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort.