Crit d'ajuda de les AFES de Sant Cugat per la situació d'emergència econòmica als menjadors escolars

El col·lectiu reclama màxima celeritat en l'obertura de línies d'ajudes per fer front a les despeses extra de personal per la Covid

Les empreses Eurest i Scolarest, filials de la multinacional britànica de serveis de restauració Compass Group, gestiona el servei de menjador de multitud d'escoles del país.
Les empreses Eurest i Scolarest, filials de la multinacional britànica de serveis de restauració Compass Group, gestiona el servei de menjador de multitud d'escoles del país. | Scolarest
NacióSantCugat
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:45h
"Emergència als menjadors". Així es titula el comunicat que ha fet públic aquest matí la Coordinadora d'AFES de les escoles i instituts públics de Sant Cugat sobre la crítica situació econòmica que estan vivint als menjadors escolars. 
  Des del col·lectiu relaten que la voluntat de mantenir tancats els grups bombolles d'alumnes va provocar l'augment de necessitat de recursos -contractació de més personal- i, per tant, de despesa en la gestió d'aquests espais. Una situació que, fins ara, han pogut anar sortejant amb les empreses proveïdores dels serveis de menjadors.

En la missiva, relaten que en una reunió amb l'Ajuntament al setembre del 2020, l'administració local ja es va comprometre a pal·liar aquests fets amb una nova línia d'ajuts per tal de garantir que el sobrecost no recaigués sobre les famílies. Tanmateix diuen, que aquests ajuts econòmics encara no han arribat.

Les AFES alerten que aquesta tardança està provocant "greus problemes de tresoreria" a les empreses proveïdores del servei de menjador que són, fins ara, les que s'han fet càrrec d'aquesta despesa, expliquen. No obstant això, asseguren que aquesta situació "no serà sostenible massa temps i pot acabar provocant que, si es volen mantenir els grups bombolla en temps lectiu, les famílies vegin augmentat el preu del servei menjador de forma sobtada i, en alguns casos, fins i tot, per sobre del preu màxim establert pel Departament d'Educació". 

Malgrat que des de la regidoria d'Educació del consistori vallesà s'ha reiterat "de paraula" que el compromís segueix en peu, l'entitat apunta que es veu obligada a demanar a l'Ajuntament la "celeritat en la publicació d'aquests ajuts" que els han avisat que no arribarien fins al maig o juny. 

Finalment rematen que, en cas contrari, això podria provocar el "trencament dels grups contagi que tan bé han funcionat fins ara per garantir el mínim contagi possible" o provocant un augment del preu que pot comportar un greu problema per a algunes famílies en el context de crisi econòmica en què ens trobem".