educació

Una trentena d'infants es preparen per al primer dia de Bicibús a Sant Cugat

L'escola Pi d'en Xandri serà la primera de la ciutat en posar en marxa aquesta prova pilot

Formació de Biciclot a Sant Cugat per psoar en marxa el Bicibús. | Ampa Pi d'en Xandri
per Anna Mira, Sant Cugat | 14 d'abril de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot a punt a Sant Cugat pel primer dia de Bicibús. L'escola Pi d'en Xandri serà la primera de la ciutat que se suma a la prova pilot que comença aquest divendres 16 d'abril amb l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta en els desplaçaments a l'escola. A hores d'ara, hi ha gairebé una trentena d'infants inscrits per sumar-se a la iniciativa. 


Segons ha explicat Mayra Camarassa, una de les coordinadores a NacióSantCugat, per qüestions de seguretat el primer dia cada infant ha d'anar acompanyat per un pare o tutor legal, que es faci responsable de l'infant. Aquest mateix dimarts, els impulsors de la iniciativa a l'escola han rebut formació per part de la cooperativa Biciclot, a través de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que dona suport a la iniciativa a la ciutat. 

A partir de les vuit del matí doncs, les famílies s'agruparan en diferents parades de Sant Cugat fent un recorregut fins a l'escola. L'expectació és màxima, sobretot al final del recorregut quan se sumaran també infants que viuen a prop de l'escola per arribar, de manera conjunta al centre. 

Així doncs, Sant Cugat serà una de les tres ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que posarà en marxa la prova pilot del Bicibús els divendres 16, 23 i 30 d'abril. Emmirallats en l'experiència d'Osona amb Bici a Vic, l'AMB trasllada la iniciativa a tres escoles de Sant Cugat (Pi de'n Xandri), Gavà (Gavà Mar) i Barcelona (Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel). 


 

Participació