Crònica

Paraules d'admiració per a Arcadi Oliveres i un missatge ben clar: «Justícia social i economia solidària»

L'Ajuntament de Sant Cugat i UNIPAU han posat un llibre de condol a disposició de la ciutadania

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 12 d'abril de 2021 a les 18:45 |
La parella d'Arcadi Oliveres, Janine Küniz, signant el llibre de condol | Lali Puig / Aj. Sant Cugat
"Cal captar noves idees per canviar el món. Cada petita cosa que podem anar fent, ens ajudarà a avançar en aquesta línia". Amb aquestes emotives paraules la parella d'Arcadi Oliveres, Janine Küniz, es dirigia als presents -familiars, amics i representants polítics municipals- de la Sala Noble de l'Ajuntament de Sant Cugat des d'on ha volgut agrair l'acte organitzat per retre homenatge a l'estimat economista anticapitalista que va traspassar la setmana passada. 
  El consistori vallesà, de la mà de la Universitat de la Pau (UNIPAU), acollirà durant els propers dies un llibre de condol al vestíbul perquè la ciutadania pugui homenatjar amb els seus escrits de comiat a l'activista social. Després, aquest document es traslladarà a UNIPAU fins al curs d'estiu -una entitat amb la qual Oliveres tenia una vinculació especial-, i finalment serà entregat a l'Arxiu Nacional de Catalunya, juntament amb la resta de documents que ja va entregar ell mateix en vida farà dues setmanes.



"Ara cal recollir el seu llegat i continuar amb la seva tasca. La informació i l'educació són dues peces imprescindibles per moure consciències i fer possible la transformació del món amb un model econòmic més just", així s'ha pronunciat la directora d'UNIPAU, Neus Sotomayor, que ha volgut agrair públicament a l'activista "tots els aprenentatges que ens has ensenyat, la manera de fer i l'empatia". "Ara cal recollir el teu llegat i continuar amb la teva tasca", ha subratllat.

 

L'alcaldessa Mireia Ingla presentant el llibre de condol obert a la ciutadania Foto: Lali Puig / Aj. Sant Cugat


Un acte replet de paraules d'admiració cap a un home coherent que vivia com predicava. Un anticapitalista cristià que basava la seva existència en capgirar el món per provocar una profunda transformació fonamentada en dos grans pilars: la justícia social i l'economia solidària.



L’horari per participar en els escrits d’aquest llibre serà de dilluns a dijous (de 9 a 18 h), divendres (de 9 a 14 h) i dissabtes (de 9 a 13 h). Aquest acte de reconeixement a Oliveres se suma a la distinció com a Fill Predilecte de la Ciutat a títol pòstum. Uns tràmits que ja es van iniciar el passat mes de febrer. 








 

Participació