El PSC de Sant Cugat s'adhereix a la crida per decretar un confinament metropolità

Els socialistes reclamen que es canviï la delimitació agrupant els 36 municipis de l'àmbit territorial

El regidor de Mobilitat José Gallardo i el secretari de política municipal Francesc Aguilà
El regidor de Mobilitat José Gallardo i el secretari de política municipal Francesc Aguilà | Sergi Baixas
NacióSantCugat
12 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:25h
El Govern de la Generalitat i el Procicat, per reduir els indicadors epidemiològics de la pandèmia, aposten pels confinaments perimetrals comarcals o municipals. Però des de fa temps s'està posant sobre la taula una nova opció: un confinament metropolità per a la demarcació de Barcelona.
  En una nota de premsa, el PSC de Sant Cugat se suma a les peticions de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marin, de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i d'altres municipis com ara Viladecans o Cornellà que reclamen al govern català que es canviï la delimitació comarcal a metropolitana agrupant els 36 municipis de l'àmbit territorial que hi formen part.

Els socialistes consideren que "la singularitat del nostre municipi fa que tinguem un fort vincle amb l'entorn metropolità i posi en evidència la incoherència de la proposta". En aquest sentit, el secretari de política municipal de la secció local del PSC, Francesc Aguilà, considera que aquest confinament "ajudaria que la ciutadania no es concentrés en una comarca de molta densitat com és el barcelonès i s'evités més contagis".