Junts insisteix al govern que fixi el calendari per les obres a la riera de Saladrigues i al torrent de Buscarons

El principal grup a l'oposició també presenta una moció perquè Sant Cugat tingui una oficina de la Seguretat Social

12 d'abril del 2021
El grup municipal de Junts per Sant Cugat presentarà una moció al pròxim ple del dilluns 19 d'abril per demanar al govern local que fixi un calendari d'obres per tirar endavant el projecte d'arranjament de la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons, situats a La Floresta i Valldoreix.

La proposta del principal grup de l'oposició ja es va presentar ara fa un any, al ple del mes de març de 2020 que finalment no es va celebrar per la irrupció de la pandèmia. Ara, des de Junts han considerat oportú treure del calaix la proposta que té la voluntat de "mantenir el projecte i tirar-lo endavant", ha explicat la regidora, Cristina Paraira, en una roda de premsa aquest dilluns al matí.

El projecte, segons Junts per Sant Cugat tindrà un cost d'uns vuit milions d'euros, i són obres que es poden allargar més d'un mandat, han explicat. "Som molt conscients de la complexitat que té tant d'execució, com de procediment i de pressupost", ha afegit Paraira. ÉS per això que no posen dates de calendari, però demanen un compromís real al govern de la ciutat perquè "no quedi abandonat".

La proposta d'arranjament es va aprovar amb una moció institucional l'any 2015, presentada per ICV-EUiA i la CUP, però hi va haver certa controvèrsia amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es va allargar fins a principis del 2019. Avui en dia, el projecte està fet, però falta la licitació de l'obra.

La segona moció que presenta el grup municipal de Junts és sobre la necessitat que té Sant Cugat de disposar d'una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Una oficina que pugui donar servei a persones demandants de feina, treballadors autònoms i empresaris de la ciutat, que actualment han de desplaçar-se a Cerdanyola del Vallès.

Segons el regidor, Carles Brugarolas, "Sant Cugat té dèficit obvi en prestació de serveis". La ciutat ha anat guanyat pes econòmic, social, etc., però les "infraestructures de servei és clarament obsolet". Aquesta decisió depèn del Ministeri de Treball i Seguretat Social i Brugarolas està convençut que "amb la conformació de govern que tenim, segur que ens en sortirem".