La Diba destina 240.000 euros en ajuts per al jovent del Vallès Occidental

L'objectiu és reforçar les accions recollides en els diferents plans locals i comarcals de l'àmbit

També s'opta per fer front a les noves necessitats del col·lectiu sorgides arran de la pandèmia
També s'opta per fer front a les noves necessitats del col·lectiu sorgides arran de la pandèmia | Lakov Filimonov
NacióSantCugat
10 d'abril del 2021
La Diputació de Barcelona ha aprovat, a través de la seva Oficina del Pla Jove, una línia d'ajuts destinada a donar suport econòmic als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació. La inversió forma part de les concessions del fons de prestació "Finançament en l'àmbit de la joventut" del Catàleg 2021 del Pla de concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

Així doncs, a la comarca del Vallès Occidental, la Diba hi destinarà un total de 242.000 euros per promoure polítiques pel jovent i per a l'impuls de l'emancipació i l'autonomia juvenil. L'objectiu és reforçar les accions recollides en els diferents plans locals i comarcals de l'àmbit mentre, paral·lelament, es fa front a les noves necessitats del col·lectiu sorgides arran de la pandèmia potenciant idees innovadores. 

Els criteris que s'han seguit per determinar les aportacions a cada ajuntament són de 2.500 euros corresponent al criteri d'equitat territorial, i un import variable proporcional a la població jove empadronada d'entre 16 i 29 anys, amb un topall màxim de 25.000 euros per Ajuntament.

Pel que fa als consells comarcals els ajuts són de 8.000€ corresponent al criteri d'equitat territorial, i un import variable proporcional al nombre de municipis de fins a 300 habitants existents a la comarca. El Fons permet rebre per avançat l’import atorgat, prèvia acceptació expressa per part de l’ens local.