Civisme

Valldoreix reparteix unes ampolles especials per netejar els pixums de gos

Una iniciativa emmarcada en una campanya per gaudir d'una vila més neta

per NacióSantCugat , 10 d'abril de 2021 a les 10:00 |
La normativa sanciona els propietaris que no recullen els excrements de manera immediata | Aida Morales
L'EMD de Valldoreix declara la guerra contra els pixums de gossos. Davant d'aquesta realitat, l'administració local ha engegat la campanya "Valldoreix ben cívic" amb l'objectiu de conscienciar el veïnat de treballar conjuntament per cuidar l'entorn i gaudir d'una vila més neta. 

Així doncs, gràcies al veí valldoreixenc i director de Wuapu -una marca de menjar i accessoris per a mascotes- que ha regalat desinteressadament 150 ampolles plegables destinades a la neteja dels orins que fan els gossos, l'oficina d'Atenció Ciutadana les repartirà a aquelles persones que en tinguin un.


L’ampolla de plàstic Wuapu Clean és plegable per tal d'ocupar poc espai i poder guardar-la còmodament quan estigui buida. Té un tap per evitar fuites i un mosquetó fort per ser penjada de la corretja, dels pantalons o de la bossa. Només cal omplir-la d’aigua o d'aigua amb sabó, obrir el tap i ruixar sobre el pipí del gos per higienitzar la zona. Amb aquesta senzilla acció s’evita malmetre les façanes i el mobiliari públic de la vila i es redueixen les males olors que provoquen les miccions canines.
  Degut al nombre limitat d'unitats, aquestes es repartiran únicament a les persones residents a Valldoreix i només una per família. Per obtenir-la caldrà anar a l'OAC i presentar el DNI de la persona empadronada.


Aquest divendres 21 de maig, degut a l'èxit de la prova pilot, en una roda de premsa amb el fundador valldoreixenc de Wuapu, Antoni Font, l'EMD ha anunciat que repartirà 1.000 ampolles més entre els propietaris de canins de la Vila. Una vegada superat el període d'estiu, es donarà continuïtat a la campanya repartint bosses biodegradables i compostables per recollir les caques de gos.

Sancions contra l'incivisme


Des de l'EMD recorden que l’Ordenança Municipal sobre la Protecció i la Tinença Responsable d’Animals contempla sancions d’entre 100 a 400 euros pels titulars d’animals que no adoptin mesures per no embrutar els espais públics amb les deposicions fecals i que no evitin les miccions en les façanes d’edificis i mobiliari urbà.

La normativa també castiga els propietaris que no recullen els excrements de manera immediata, netejant, si és necessari, la part de l’espai públic o mobiliari urbà que hagi resultat afectat. Per últim, els propietaris han de recollir les deposicions i les han de col·locar dins d’embolcalls impermeables tancats i dipositar-los en papereres o contenidors de recollida.

 

Participació