primícia

L'escola Pi d'en Xandri, la primera de Sant Cugat en sumar-se al BiciBús

El model de Vic, amb 11 línies i 180 alumnes en marxa, arriba en format de prova pilot a la ciutat vallesana

Un dels grups del Bus Bici a Vic. | ACN
per Redacció, 9 d'abril de 2021 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cada vegada són més les famílies que decideixen anar amb bicicleta a l'escola i ara Sant Cugat serà una de les tres ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que posarà en marxa la prova pilot del Bicibús. En concret, serà a l'escola pública Pi d'en Xandri i es farà durant els divendres 16, 23 i 30 d'abril.

Emmirallats en l'experiència d'Osona amb Bici a Vic, l'AMB trasllada la iniciativa a tres escoles de Sant Cugat (Pi de'n Xandri), Gavà (Gavà Mar) i Barcelona (Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel). Segons ha pogut saber NacióSantCugat, a Sant Cugat ja hi ha una trentena de famílies de l'escola interessades amb la iniciativa.


L'objectiu és que els divendres d'abril els infants de les escoles escollides vagin amb bicicleta formant una caravana de bicicletes capitanejada per un adult de la comunitat educativa o de les AMPA o AFA de l'escola. Tal com es fa a Vic, les famílies interessades es coordinaran a través d'una APP on hi haurà determinat l'itinerari i les parades. Aleshores, cada família s'haurà d'inscriure a la parada on s'esperarà i seran els pares i mares els que de manera rotatòria, s'encarregaran de dirigir els menors.

​De moment a Sant Cugat s'està fent un sol itinerari per recollir els infants, però no es descarta fer-ne un altre per fer més còmode el recorregut i no haver de fer tanta volta. No obstant això, segons ha pogut saber aquest mitjà, està previst fer una última parada a prop de l'escola per recollir molts dels infants que viuen als carrers del voltant i que podrien sumar-se a la iniciativa amb patinet.


L'AMB ha anunciat que la pròxima setmana, amb el suport de la cooperativa BiciClot, farà formació perquè la iniciativa es faci amb total seguretat. De fet, durant els tres divendres del mes d'abril que es farà la prova, les famílies tindran l'acompanyament dels tècnics, però l'objectiu de l'AMB és que passat aquests tres dies "el projecte quedi en mans de les famílies".

L'AMB ha decidit potenciar el transport escolar dins de la campanya dels 30 dies amb bicicleta que cada any impulsa durant el mes d'abril "per sumar més persones" a moure's amb aquest transport. "Amb l'augment del teletreball hem vist que el transport escolar és el que funciona cada dia", apunten fonts de l'AMB. L'objectiu és canviar hàbits i moure's d'una manera més sostenible i segura. Pots llegir l'experiència de la primera iniciativa que s'ha fet a Vic en aquest enllaç.


 

Participació