Els 800 m2 de nous horts urbans del darrere l'estació de Sant Cugat, a punt d'obrir

Part de la superfície serà gestionada per l'àmbit de Serveis Socials de l'Ajuntament i l'altra per diverses entitats de lleure

Imatge dels nous horts urbans ubicats al darrere de l'estació de Sant Cugat
Imatge dels nous horts urbans ubicats al darrere de l'estació de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
08 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:21h
Els horts del carrer Andana, ubicats just darrere de l'estació de FGC de Sant Cugat, estaran a punt a finals del mes d'abril. L'Ajuntament informa que els treballs d'adequació avancen a "bon ritme" i que en menys de tres setmanes ja podrien obrir les seves portes.

Així doncs, la superfície total d'ocupació és d'aproximadament 1.500 metres quadrats dividits en 14 parcel·les d'entre 50 i 60 m2, amb una superfície de cultiu agrícola de 800 m2. A banda de la delimitació de les parcel·les amb aportació de compostatge per millorar la fertilitat del sòl i el posterior llaurat, les obres -pressupostades en 53.600 euros- també inclouen la instal·lació d'una font, una caseta d'eines doble i el sistema de reg.

Tot plegat permetrà l'habilitació de dos nous espais d'horts: una part gestionada per l'àmbit de Serveis Socials de l'administració local per engegar un projecte sociolaboral destinat a persones amb risc d'exclusió social; i una altra que gestionaran diverses entitats de lleure de la ciutat com Cau Berenguer, Esplai Sarau i Esplai Cel.
 

Imatge de la disposició dels horts urbans Foto: Aj. Sant Cugat


El projecte que es desenvoluparà en aquest espai pren el nom d'"ANDANA", no només per la referència al mateix carrer on es troben sinó també perquè el projecte s’entén com una "parada" per treballar competències socials i prelaborals per tal d’augmentar l’autonomia social i laboral de les persones que hi participaran, així com afavorir els aspectes relacionals per teixir una xarxa de suport i d’ajuda mútua. Alguns dels i les participants del projecte "ANDANA" continuaran la seva formació en el projecte "aTerra" de Can Monmany.