La UAB es testa massivament

Llargues cues el primer dia de cribratge massiu a la universitat que s'allargarà fins al 15 d'abril

Cribratge massiu a la UAB.
Cribratge massiu a la UAB. | Roger Navarro
08 d'abril del 2021
Actualitzat el 09 d'abril a les 18:05h
Després de molts mesos buida, aquest dijous la plaça Cívica de la UAB s'ha tornat a omplir. Aquesta vegada, però, lluny de trobades festives o reivindicatives, centenars de persones s'han acumulat en una llarga fila per sotmetre's a un test PCR o serològic ràpid contra la Covid-19. Aprofitar l'oportunitat per sortir de dubtes. Aquesta és la filosofia que ha imperat entre els assistents.

Els més matiners han arribat a quarts de nou del matí per estalviar-se una cua que a mesura que han passat les hores s'ha anat fent més llarga. Abans d'entrar a la zona habilitada per fer el cribratge -en el que havia estat una oficina bancària fa un temps-, el murmuri per grupets d'estudiants, professors i personal de la universitat se centra en la curiositat de fer-se les proves i el convenciment que és una oportunitat que no poden deixar perdre.
 
El Marc és professor de filosofia del dret i ha vingut perquè "no costa res apropar-se", apunta. Com ell, per a molts és la primera vegada que se sotmeten a una prova de la Covid-19 i no s'ho han pensat dues vegades després de rebre el correu institucional de la UAB on es feia una crida a la participació en el cribratge.

"Tal com està la situació he decidit venir per prevenir possibles contagis, tot i que no he tingut contacte amb cap positiu", explica la Marina Corrales, estudiant de ciències mèdiques i sociologia. La Sara és responsable de qualitat de la facultat de Veterinària i és la primera vegada que se sotmet a una prova de la Covid-19. "Crec que no l'he passat, però he vingut per descartar que sigui asimptomàtica".

Per la seva banda, la Neus Riuet, tècnica de protecció radiològica de la UAB, creu que va passar la Covid el mes de març de l'any passat. "El dia 12 de març anava a l'hospital, però llavors no em van fer PCR". Explica que fins fa un mes encara ha tingut seqüeles i vol sortir de dubtes per saber si realment la va passar.