Explora el segle XX amb el nou Cicle de Cinema d'autor

Totes les pel·lícules es projectaran als Cinemes Sant Cugat en versió original cada dijous a partir del 8 d'abril

Fotograma de la pel·lícula De Gaulle
Fotograma de la pel·lícula De Gaulle | YT
NacióSantCugat
07 d'abril del 2021

Els Cinemes de Sant Cugat tornen a acollir el cicle de cinema d'autor, impulsat per la revista especialitzada El Cinèfil. Cada dijous, el millor cinema independent d'arreu del món recupera el seu protagonisme després de Setmana Santa i un any difícil arran de la pandèmia.

En total, 17 films de temàtica i procedències ben diverses d'arreu dels continents es projectaran a la gran pantalla en versió original. En aquesta ocasió, l'objectiu és explorar el món i la història del segle XX a través de grans films i quatre biopics de personatges que van marcar el planeta durant l'última centúria.

En aquest sentit, descobrirem les vides de la científica Marie Curie, el militar Charles De Gaulle, l’oceanògraf Jacques Costeau o el pintor Laurence Stephen Lowry. També hi haurà espai per film premiats a Cannes com la sueca Border (Millor pel·lícula a la secció Un Certain Regard) o Oro Blanco el film islandès més premiat al seu país l’any 2020.

Esdeveniments especials

També hi haurà espai pel cinema català i en català amb dues projeccions molt especials. La primera serà el film El sopar de Pere Portabella el dijous 15 d’abril per commemorar el Dia Internacional dels Presos Polítics. Aquest film de 1974 es va rodar amb presos polítics reals el dia de l’execució de Salvador Puig Antich. Ja entrat l’estiu el director català Joan Frank Charansonnet ens acompanyarà per presentar i fer cinefòrum del seu film Doctrina una cinta que parla de la reinserció social d’un violador en un petit poble de l’Empordà.
Finalment, una altra sessió amb cinefòrum serà la de Domino, el darrer film del multipremiat director Brian de Palma. L’actor Ali El Aziz, un dels intèrprets del film explicarà al públic assistent com és la feina amb el director d’Scarface o Els intocables d’Elliot Ness.

Totes les pel·lícules es projectaran en versió original cada dijous a partir del dia 8 d'abril fins el 29 de juliol en dues sessions: a les 17 h i les 19.30 h. El preu de les entrades és de 5 euros.

Programació del cicle

Corporate (8 d'abril); El sopar (15 d'abril); Jacques (22 d'abril); Mug (29 d'abril); Radioactive (6 de maig); Domino (13 de maig); Border (20 de maig); Oro Blanco (27 de maig); De Gaulle (3 de juny); Manual de la buena esposa (10 de juny); La Sra. Lowry e hijo (17 de juny); Doctrina (2 de juliol); 10 años y divorciada (9 de juliol); Ballad (16 de juliol); Rio Arriba (23 de juliol); i Asuntos de familia (29 de juliol).