Grifols reforça el seu lideratge en plasma amb la compra de set centres als Estats Units

La inversió de 46,6 milions d'euros suposa un abastament de 240 mil litres de plasma anuals

Grífols és una de les empreses farmacèutiques capdavanteres en el sector de la medicina transfusional.
Grífols és una de les empreses farmacèutiques capdavanteres en el sector de la medicina transfusional. | Europa Press
NacióSantCugat
07 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:35h

Grifols ha comprat set nous centres de donació de plasma als Estats Units per 55,2 milions de dòlars (uns 46,6 milions d'euros), que fins ara gestionava la farmacèutica italiana Kedrion.  L'operació es finançarà amb recursos propis, sense necessitat d'emetre deute, i permetrà a l'empresa, amb seu a Sant Cugat, disposar de 240 mil litres de plasma anuals. Amb aquesta nova adquisició, la farmacèutica catalana ja suma 351 centres de plasma: 296 als EUA i 55 a Europa. 

Segons l'empresa, l'operació "contribueix a seguir reforçant la xarxa integrada de centres de plasma de Grifols", assegurant la seva competitivitat en el mercat farmacèutic. D'aquesta manera, la companyia es compromet a incrementar la disponibilitat de plasma per tal d'assegurar el subministrament de teràpies plasmàtiques.

Durant l'exercici d'aquest any, l'empresa ja ha tancat adquisicions que li han permès disposar d'1,4 milions de litres addicionals a l'any. El març passat, Grifols ja va adquirir 25 nous centres de donació als Estats Units, comprats a BPL Plamsa, filial de Bio Products Laboratory Holdings Limited.

En aquest sentit, Grifols preveu obrir entre 15 i 20 nous centres de plasma aquest any; la majoria a Egipte, després de l'aliança signada amb el govern del país el passat mes de novembre. Els medicaments derivats del plasma s'utilitzen per tractar o prevenir trastorns o malalties greus en àrees com la pneumologia, l'hematologia, la immunologia o la neurologia.