L'Ateneu santcugatenc posa en marxa el II Concurs de vídeo poemes per Sant Jordi

La bona rebuda que va tenir la passada i primera edició del concurs, en motiu de la Diada de Sant Jordi, ha animat l'Ateneu a engegar la segona edició del certamen

Redacció
06 d'abril del 2021
Per segon any consecutiu l'Ateneu Santcugatenc organitza el Concurs de vídeo poemes per celebrar la Diada de Sant Jordi amb la col·laboració de l'Associació Gabriel Ferrater i enguany, també amb Òmnium Cultural Sant Cugat. Els participants només han d'enviar un vídeo recitant un poema en català, sigui propi o d'altres autors i autores. Els tres finalistes designats pel jurat i escollits per votació del públic rebran un lot de llibres i un curs trimestral a escollir a l'Ateneu. 

El concurs va néixer tot just fa un any, en un dels Sant Jordis més atípics. En aquest context, l'Ateneu va buscar una forma de poder celebrar la diada des de casa. L'originalitat i varietat de les propostes i la bona acollida que va rebre el concurs, tant pel que fa als vídeo poemes com a les votacions van impulsar-ne aquesta segona edició.

Quines són les bases del concurs?

Tothom té dret a participar-hi. En el cas dels menors d'edat, el pare, mare o tutor cal que indiqui el nom i DNI al formulari i autoritzi la seva participació. Al formulari cal indicar algunes dades personals i autoritzar la cessió de drets d'imatge. El vídeo s'adjuntarà en aquest mateix document i no podrà excedir d'1GB de pes. El concursants hauran d'assegurar-se que els arxius estan penjats correctament, ja que en cas que no poguessin ser oberts, quedarien descartats.

Cada persona pot enviar un únic poema d'un autor o autora català fins al divendres 23 d'abril a les 20 h. El vídeo no pot passar de tres minuts i ha d'estar gravat en format horitzontal. El jurat valorarà la forma de recitar, la creativitat, l'originalitat i si el poema és d'autoria pròpia. 

Tots els vídeos es publicaran al canal de youtube de l'Ateneu un cop hagi finalitzat el termini de participació i també es compartiran per la pàgina web i per xarxes amb el hastag #IIConcursVideopoemesAteneu. La decisió del jurat es publicarà a la web de l'ateneu el dilluns 3 de maig. El públic podrà votar en forma de likes els vídeo poemes finalistes al canal de youtube abans de les 20 h del dilluns 17 de maig. Serà l'organització del concurs la que es posarà en contacte amb les persones finalistes per convocar-les a l'entrega de premis, que tindrà lloc el divendres 4 de juny. A més s'atorgarà un premi especial als alumnes que hagin cursat o estiguin cursant el curs de "Català inicial" a l'Ateneu.