1 de 10
Seguretat

Quines sancions Covid han interposat els Mossos a Sant Cugat durant el primer any pandèmic?

Des de l'inici de la pandèmia els agents del cos català han emès 3.106 propostes de multes

Agents dels Mossos d'Esquadra | Mossos
per Sergi Baixas, Sant Cugat | 1 d'abril de 2021 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pandèmia ha fet desplomar els fets delictius a Sant Cugat en comparació amb anys anteriors. Ara bé, la crisi del coronavirus també ha comportat que es tipifiquin i es sancionin nous comportaments que s'han anant decretant per les autoritats del país durant els darrers mesos. 


En aquest sentit, el cos de Mossos d'Esquadra assegura que han vetllat pel compliment de les restriccions imposades per controlar el virus. Davant d'aquest context, des de l'inici de l'estat d'alarma del 14 de març de 2020 fins al 7 de març del 2021, els agents del cos català informen que han emès 3.106 propostes de sancions.

Aquestes sancions es diversifiquen segons les tipologies en: incompliment de restriccions de mobilitat (2.404); incompliment de l'obligació d'ús de mascareta (413); incompliment d'altres mesures cautelars (146); consum compartit de begudes alcohòliques en la via pública (65); trobades o reunions superant el nombre de persones permeses (56); incompliment del límit d'aforament (15); i fumar sense respectar la distància interpersonal de 2 metres de distància (7).


No obstant això, aquestes són tan sols les multes dels Mossos durant l'últim any; de les quals, per tenir la radiografia completa a la ciutat, caldria sumar les sancions interposades per la Policia Local de Sant Cugat que han estat 1.630 més. Malauradament, aquesta xifra no està consta dividida en tipologies, però sí sabem que majoritàriament s'han posat per incomplir les restriccions de mobilitat i per no dur la mascareta. 
També hauries de llegir
Fa 97 setmanes

La pandèmia desploma els fets delictius a Sant Cugat

Participació