robatori

Així és la «collita», la nova modalitat de robatori en aparcaments del Vallès

Una nova modalitat de robatori en aparcaments de centres comerciales i davant la manca de turisme

per NacióSantCugat , 3 d'abril de 2021 a les 17:00 |
Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona a Cerdanyola del Vallès com a presumpta autora de quatre furts i pertinença a grup criminal. Es tracta d'una persona de 24 anys, veïna de Viladecans. En les darreres setmanes havien detectat un augment dels furts del tipus conegut com a "collita" -per la forma de distracció- en diversos aparcaments de centres comercials de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Badia del Vallès.

Aquest mètode consisteix a llençar monedes o claus prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que ha deixat al cotxe, com el moneder o la bossa de mà. I a la detinguda se li atribueixen quatre furts comesos a Cerdanyola i a Barberà del Vallès. Els agents han identificat els altres tres membres del grup, que es troben en crida i cerca.


Aquesta tipologia delictiva l'acostumen a dur a terme un mínim de tres lladres. Un llança a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte; això provoca que descuidi la bossa de mà o els efectes personals dins del cotxe i és en aquest moment que una altra persona, que estava amagada, aprofita per emportar-se'ls. Tot seguit, els dos lladres són recollits en cotxe per un tercer i marxen ràpidament.

Els cotxes que utilitzen acostumen a ser llogats a nom de terceres persones no relacionades amb els delictes o bé a nom d'algun dels autors que no consti en els arxius policials.

  En una altra investigació policial, els Mossos han denunciat tres persones a Granollers per cinc furts comesos amb la mateixa tipologia delictiva durant els darrers dos mesos a la mateixa capital del Vallè Oriental, Montcada i Reixac, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Blanes.


Els investigadors creuen que delinqüents que estaven més especialitzats en el furt de carteres o bosses de mà s'estan adaptant a la situació de menys turistes o usuaris de transport públic o aeroports i que han buscat un nou punt d'afluència de persones com serien els centres comercials.

 

Participació