Les Fake News, Trump i el feixisme, protagonistes del nou cicle d'«Enraonar»

"Enraonar" és un programa de pensament, reflexió i interacció social liderat per l'ajuntament de Sant Cugat amb la col·laboració de diverses institucions

Presentació del nou cicle de pensament i debat
Presentació del nou cicle de pensament i debat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
14 de gener del 2020
El nou cicle d'hivern d'"Enraonar", que tindrà lloc entre el 20 de gener i el 22 de febrer, posarà en el punt de mira la degradació democràtica i la crisi del sistema liberal. Unes activitats de debat gratuïtes obertes a tothom organitzades en diverses conferències, tallers de lectura i un curs d'hivern a la Universitat Internacional de la Pau.

El cicle, coordinat per les periodistes santcugatenques expertes en relacions internacionals Carme Colomina i Cèlia Cernadas, comptarà amb la participació de diverses personalitats de diferents àmbits de la societat com ara l'activista social Simona Levi o dels periodistes Jordi Barbeta, Raquel Sans o Agus Morales, entre molts d'altres.

"Fake News i xarxes socials. Conspiracions i desobediència civil"; "D'un món més obert a un món més tancat: l'America First de Donald Trump"; o "L'Europa fortalesa. Murs visibles i invisibles davant les migracions"; són alguns dels títols de les conferències previstes. També acompanyats de tallers de lectura com ara "Fatxa. Com funciona el feixisme i com ha entrat a la teva vida" de Jason Stanley o "La muerte de la verdad" de Michiko Kakutani. El calendari i horaris del conjunt d'activitats del cicle programades al llarg de les pròximes setmanes es pot consultar aquí.

Un programa de pensament, reflexió i interacció social liderat per l'ajuntament de Sant Cugat amb la col·laboració d'institucions com el CIDOB, Barcelona Centre for International Affairs, UNIPAU, Universitat Internacional de la Pau i l'Ateneu Santcugatenc. El conjunt del programa es pot visualitzar aquí. Les activitats tindran lloc en diferents dies a les 19 h a la Casa Aymat. 

"Enraonar"

L'objectiu d'"Enraonar" és obrir un espai de reflexió pública sobre temes centrals de la societat contemporània a partir del pensament filosòfic, científic, polític, econòmic, jurídic, literari i artístic. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, creu que la iniciativa "és fonamental per crear espais de diàlegs, que avui en dia són molt necessaris”; mentre que la tinenta d'alcaldia Esther Madrona senyala que “cada vegada és més evident que ens cal un espai pel pensament i justament això és el que proposem: un programa de reflexió tranquil·la”.

El primer cicle que va tenir lloc al setembre de l'any passat va posar sobre la taula el cicle “Pensar, sentir, fer la revolució feminista” amb conferències, taller de lectures i cinefòrum, coordinat per Begonya Saez. Per altra banda, el proper cicle s'estrenarà durant la primavera del 2020 sota el títol "Ètica, drets i deures" a càrrec de Victòria Camps.