Benestar Animal

VÍDEO Sant Cugat construirà una gatera municipal per incentivar l'adopció

L'Ajuntament va doblar durant el 2020 les subvencions a les entitats animalistes i al pressupost d'esterilitzacions

per NacióSantCugat , 29 de març de 2021 a les 15:00 |
L'objectiu és introduir més cadells en els circuits d'adopció | La Ciutat dels Gats
Pels carrers de Sant Cugat hi viuen més de 1.300 gats repartits en prop de 140 colònies d'arreu de la ciutat. Partint d'aquesta realitat, l'Ajuntament s'encarrega de realitzar un control i seguiment de l'evolució d'aquestes colònies a través de la captura, cures i esterilització amb la col·laboració de les entitats animalistes del municipi. 
  En aquest sentit, per poder fer una millor tasca, el consistori va doblar les subvencions a les entitats animalistes i al pressupost d'esterilitzacions durant el 2020. En total s'ha aportat una suma de prop de 10.000 euros per finançar projectes destinats a garantir el benestar animal de les colònies de gats i millorar les instal·lacions de les protectores del municipi.


Paral·lelament, el govern local també està treballant en la creació d'una futura gatera municipal amb l'objectiu d'introduir més cadells en els circuits d'adopció i promoure que en un futur hi hagi menys gats vivint al carrer. 

A dia d'avui hi ha desenes de persones voluntàries i autoritzades per l'Ajuntament encarregades de cuidar aquestes colònies de gats i alimentar-los diàriament amb pinso sec i aigua. Des de l'administració recorden que si vols col·laborar en el control de les colònies, apadrinar o fer de casa d'acollida et pots dirigir a l'Associació Protectora d'Animals el Cau Amic, la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), Help Cats o La Ciutat dels Gats


 

 

Participació