El CR Sant Cugat, a un partit de fer història i entrar a la màxima categoria espanyola del rugby femení

Les santcugatenques s'han enfrontat contra el Crealia CR 49 minuts amb una jugadora menys

El Club de Rugby Sant Cugat no vol parar de fer història
El Club de Rugby Sant Cugat no vol parar de fer història | Sant Cugat Creix
SantCugatCreix
29 de març del 2021
El Club de Rugby Sant Cugat no vol parar de fer història i, per primera vegada en els 34 anys de l'entitat, el primer equip femení jugarà la final de la Divisió d'Honor B. Ho farà el cap de setmana del 10 i 11 d'abril en un camp neutral encara per decidir, contra el Barcelona Universitari Club (BUC), que en l'altra semifinal s'ha imposat al camp del Getxo Giroa Veolia, per un contundent 0 punts a 36.

El campió de la final ascendirà a la Lliga Iberdrola i el subcampió es jugarà l'ascens amb el 7è i penúltim classificat de la màxima categoria estatal, que ara mateix ocupa el Sanse Scrum RC, de San Sebastián de los Reyes (Madrid), quan només falta 1 jornada perquè finalitzi la màxima competició del rugbi femení estatal. Aquesta final catalana assegura, com a mínim, un equip català per a la pròxima temporada 2021-2022 en la Lliga Iberdrola, que en l'actualitat no té cap representant català.

Valors

Ambició, il·lusió, treball, sacrifici, esforç, compromís i treball en equip. Amb aquests valors, el CR Sant Cugat ha aconseguit superar (17-10) el Crealia CR El Salvador en les semifinals -a partit únic- (1r-4t i 2n-3r en la lliga regular) del play-off d'ascens a la Lliga Iberdrola, aquest diumenge, 28 de març, al matí, a la ZEM La Guinardera.

El CR Sant Cugat, 49 minuts amb una jugadora menys

Els primers 10 minuts del partit han estat pel Crealia CR El Salvador, 4t amb 22 punts i un balanç de 4 victòries i 3 derrotes en la lliga regular i que en la 7a i última jornada ja va perdre amb les santcugatenques a Valladolid (19-34). Però quan millor ho estava fent el conjunt vermell-i-negre, Alexia Gascó ha marxat com un llampec per la banda dreta del camp per anotar el primer assaig del partit (0-5).

Amb tot, però, Ani Iglesias no ha pogut sumar 2 punts més en errar el xut a pals. La jugada clau del partit ha estat l'expulsió, amb vermella, en el minut 31 de la blau-i-negre Vicky Gil, després que l'àrbitra del partit, Jenny Lee, en una decisió discutible, ha considerat que en una jugada ha agredit una rival. Però amb una jugadora menys la resta de partit, les d'Albert Casorrán 'Caso' han aconseguit fer la segona marca en l'última jugada d'aquesta primera meitat. Alysha Stone ha robat una excel·lent pilota en defensa i ha creuat corrent més de mig camp per establir el 10 a 0. Ara sí que Ani Iglesias no ha perdonat el corresponent xut a pals per marxar al descans amb un avantatge de 12 punts a 0.

Per guanyar, també cal saber patir

Com era previsible, el Crealia CR El Salvador, un conjunt que ja ha jugat a la Lliga Iberdrola, ha sortit a totes en el segon període i en el minut 3, Alba Alpín, amb cop de càstig, ha assolit els primers 3 punts pel seu equip. En el minut 18 han aparegut tots els dubtes possibles, després que Gema Pérez hagi materialitzat la primera marca per les de Valladolid, i que Alba Alpín hagi transformat el xut a pals, en el minut 19. Era el 12 a 10 i faltaven 21 minuts de joc. El desgast físic es començava a notar, sobretot pel CR Sant Cugat, que jugava amb una jugadora menys.

Però les santcugatenques, una vegada més, s'han buidat sobre el camp i han tret forces d'on ja no en tenien. Després de diversos minuts atacant a pocs metres de la línia de marca, el CR Sant Cugat, de la mà de Bea González ha fet l'últim assaig del partit en el minut 31, sense transformació de xut a pals, i el partit s'ha acabat amb un 17 a 10 molt ben defensat per les blau-i-negres els últims 9 minuts de l'encontre. Ha estat aleshores, quan el CR Sant Cugat ha demostrat perquè en la lliga regular ha estat l'equip que ha rebut menys punts (55) i també menys assaigs (8). Per contra, cal recordar que les de 'Caso' també han estat el conjunt que ha fet més punts (318) i més marques (50).

L'entrenador del CR Sant Cugat, Albert Casorrán 'Caso', ha explicat després del partit que "estem molt contents i orgullosos. Hem jugat molt bona part del partit amb una jugadora menys, lluitant com ningú, i ara toca gaudir d'haver fet història. Hem fet un pas més per aquest club, de portar el femení una mica més alt".

L'expulsió motivadora

L'expulsió de Vicky Gil en el minut 31 de partit "ha marcat molt el partit i més per la jugadora que és, una històrica del CR Sant Cugat, de les que porta tota la vida aquí, una 3a línia impressionant, amb el contacte i amb el joc en defensa. L'expulsió ens ha condicionat perquè les jugadores han hagut de duplicar esforços i, per això, encara estem més contents".

Després del partit, Bet Segarra, que ha rebut el reconeixement del CR Sant Cugat per defensar la selecció espanyola absoluta de rugbi, en forma d'una samarreta de l'entitat, ha explicat a SantCugatCreix que "arribar fins on hem arribat després de tants anys lluitant pel rugbi a Sant Cugat és increïble. Amb tot el que hem lluitat i amb el que érem fa tres anys i som avui. Ara tenim un molt bon equip i arribarem allà on vulguem. Estem fent una temporada espectacular. Hem anat de menys a més, demostrant el que som, i cada jugadora aportant el seu gra de sorra".

Segarra ha agraït el gest del club amb l'entrega de la samarreta: "He crescut gràcies al club i a les meves companyes, m'han ajudat a créixer, sempre al meu costat, i també al meu treball individual. Estic molt contenta i tinc ganes de més. Aquesta samarreta la guardaré molt bé, és un record increïble i un detall molt bonic per part del club".

El BUC, rival a batre

Sobre el BUC, el gran rival en la final, la santcugatenca assegura que el conjunt de Barcelona "és el nostre rival indirecte indiscutible, i és l'únic equip que ens ha guanyat a la lliga. Per tot això encara anirem amb més ganes. És que no només és la final, és el BUC".

Pel president del CR Sant Cugat, Emilio Gutiérrez, "avui hem tornat a fer història, és un dia superespecial, un partit molt disputat, ha estat brutal. Han jugat juntes, com a equip. Estic molt orgullós d'aquest equip. Fa dos anys, aquest equip eren 13 o 14 jugadores, havíem d'anar a les escoles a fer promoció, reclutant gent, i donant visibilitat al rugbi femení"

Gutiérrez ha mirat enrere per afirmar que "fa dos anys, aquest equip eren 13 o 14 jugadores, havíem d'anar a les escoles a fer promoció, reclutant gent, i donant visibilitat al rugbi femení. Arribar on hem arribat avui et dóna aquest punt màgic de recordar-nos del camí. Darrere hi ha la feina de molta gent i cal reconèixer-ho".

El president encara ha anat més enllà assegurant que "fins ara érem un club de referència en l'àmbit masculí, i ara ho som en masculí i femení, és brutal. Amb les noies hem fet un pas endavant. Sempre amb modèstia, no tenim grans números i hem de construir el projecte molt basat en les persones i en la gent". "Amb el BUC serà una revenja brutal, les coneixem molt bé i que res millor que una final catalana. Per tancar la temporada hem de guanyar", ha assegurat Gutiérrez.

El sénior femení, amb públic a les grades per primera vegada

El primer equip femení del CR Sant Cugat ha pogut comptar, per primera vegada aquesta temporada a la ZEM La Guinardera, amb el suport del seu públic. Un centenar d'aficionats -el màxim permès per l'Ajuntament de Sant Cugat- han viscut una altra cita històrica de l'entitat local, en l'últim partit de la temporada a la ZEM La Guinardera. A més, fora de les instal·lacions, a la muntanyeta del davant del camp, també s'han aplegat un centenar més d'aficionats.

Després de les 7 jornades de la lliga regular de la categoria de plata del rugbi femení estatal, el CR Sant Cugat n'ha estat el campió, amb 29 punts (amb 1 bonus ofensiu i un defensiu) i un balanç de 6 victòries i 1 derrota, justament contra el BUC, per 15 a 18 punts, en la 6a jornada. Per contra, el Barcelona Universitari Club va finalitzar 3r amb 25 punts i 5 victòries i 2 derrotes.

El CR Sant Cugat B finalitza segon en la lliga regular

El CR Sant Cugat B ha acabat la lliga regular del grup C de la Divisió d'Honor Catalana Sénior Femení en la 2a posició amb 9 punts, tan sols superat pel CE Universitari (15 punts). En les 3 jornades de competició, el CR Sant Cugat B, que també dirigeix Albert Casorrán 'Caso' ha guanyat 2 partits, davant el Garrotxa Banyoles RC (78-0) i el CE INEF Barcelona (10-22) i ha perdut en l'última jornada davant el CE Universitari (12-29). Aquesta ha estat la primera vegada en els 34 anys d'història del CR Sant Cugat que l'entitat disposa d'un sénior B.