ple municipal

Cs proposa que l'Ajuntament publiqui un recull anual de les queixes dels santcugatencs

La moció presentada pel grup municipal de Ciutadans pretén que l'Ajuntament emeti un recull públic de les queixes, reclamacions i suggeriments que els santcugatencs presentin al consistori

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 13 de gener de 2020 a les 14:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Ciutadans ha presentat en roda de premsa una moció perquè s'aprovi en el proper ple ordinari de l'ajuntament de Sant Cugat la creació de la Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions. Una comissió que obligaria al consistori a emetre un informe anual de les queixes, reclamacions i suggeriments que presentin els ciutadans a l'administració local.

Les bases de règim local estableix obligatòriament per llei que els grans municipis -més de 250.000 habitants o 175.000 per capitals de província- tinguin vigent aquesta comissió. Per la resta de municipis és potestativa, és a dir, poden escollir si la volen implementar o no.
Des del partit taronja comenten que es tracta una eina "útil i interessant" per tal de monitorar i fer públic l'evolució de les reclamacions i suggeriments dels ciutadans que presenten davant de l'Ajuntament. Una font d'informació "absolutament rica" que seria bo per a tots, tant per a l'oposició com per a la ciutadania, que estigués disponible per a tothom.


El regidor Sergio Blázquez explica que "moltes vegades ens queixem de què els ajuntaments tenen poques competències i que estan molt restringits per la llei; i després quan la llei et permet agafar una eina així no es fa". Comenta que espera la complicitat de la resta de forces polítiques del consistori perquè recolzin la moció, assenyalant que ajudaria a avançar en "la línia de modernització de l'Ajuntament que ha d'aspirar a ser excel·lent".

Ple extraordinari sobre les resolucions judicials de Junqueras i Torra


Cs ha recalcat que "no participaran" en el ple extraordinari d'aquesta tarda a l'ajuntament de Sant Cugat convocat per debatre sobre les resolucions de la JEC i del TS contra Junqueras i Torra. Critiquen que es gastin recursos públics per debatre sobre fets que estan fora de la competència de l'Ajuntament; "no ens han escollit per opinar".

Moció per demanar la dimissió del Síndic de Greuges


El grup municipal de Ciutadans també presentarà una altra moció al següent ple ordinari per demanar la reprovació i dimissió de l'actual Síndic de Gregues de Catalunya, Rafael Ribó, a qui acusen d'un exercici "deslleial i partidista" del seu càrrec. Una moció que es presenta després de les polèmiques declaracions de Ribó, en les quals comentava que "un dels dèficits que té la sanitat pública a Catalunya és que té un sobrecost amb la gent que ve fora de Catalunya a intervenir-se".

 

Participació