societat

La iniciativa d'un professor per mostrar un somriure tot i portar mascareta

Ramon Codinas, mestre de plàstica, fa classe amb una foto somrient penjada al pit

per Marc Solé , Terrassa, 27 de març de 2021 a les 18:00 |
Codinas recorda que la que porta al pit no és una foto qualsevol, sinó una de somrient. | Ramon Codinas
Ramon Codinas és professor de plàstica a l'escola d'educació especial l'Heura, al barri de Sant Pere de Terrassa, des de fa vint anys. A principi de curs, tornant de l'aturada del confinament estricte i l'estiu, va tenir la idea d'"humanitzar" la interacció amb els seus alumnes i companys: va decidir penjar-se una foto al pit amb la seva cara.

En declaracions a LaTorre matisa que la imatge "no és una foto qualsevol, és una foto somrient!". Treballant en una escola amb alumnes amb capacitats diverses, Codinas explica que al centre ja es treballa amb moltes imatges i pictogrames, i a l'entrada de cada aula hi apareix una foto del professor. Per això, aquest pas més "ha tingut molta acceptació i s'ha rebut amb molta normalitat".


En aquest sentit, recorda quan, al setembre, "hi havia l'esperança que arribarien mascaretes transparents", però ja que no les van veure mai, van haver de trobar una solució pel "rotllo" de portar mascareta. Ara, assegura que la iniciativa està en mans del claustre del centre per implementar-la també als alumnes i a tots els docents, i així tots es puguin veure les cares.

Aquesta petita iniciativa afegeix, "és molt simple, però pot millorar l'estat d'ànim i afavoreix la comunicació", i anima a professionals d'altres centres a utilitzar-la, tot lamentant que molts alumnes nous "no saben quina cara tenen els seus mestres". Fins i tot, declara: "Tant de bo ho portés tothom al carrer i la gent que treballa de cara al públic!", i és que des del 9 de juliol és obligatori portar mascareta pels espais públics i de moment, sembla que va per llarg.


Dies enrere, Ramon Codinas compartia la seva iniciativa a xarxes socials i ràpidament es convertia en viral. Desenes d'usuaris l'aplaudien, i fins i tot companys de professió li transmetien la seva voluntat d'afegir-s'hi. Va compartir una foto seva després que una mestra assegurés que "li feia vergonya ensenyar la cara perquè els seus alumnes no li havien vist mai i l'expectativa és enorme".

Altres notícies que et poden interessar
  

Participació