Valldoreix aconsegueix esdevenir membre del Consorci del Parc Natural de Collserola i tenir dret a vot

Una històrica reivindicació de l'entitat valldoreixenca per a poder intervenir en la presa de decisions

Imatge de la Serra de Collserola
Imatge de la Serra de Collserola | Europa Press
NacióSantCugat
27 de març del 2021
L'EMD de Valldoreix ja és, des d'aquest dimarts 23 de març, membre de ple dret del Consorci del Parc Natural de Collserola, juntament amb la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat. També en formen part els nou municipis que, com la vila de Valldoreix, tenen una porció del seu terme municipal dins del parc: Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès.

Així doncs, es dona resposta a una històrica reivindicació de l'administració valldoreixenca que veia com una dificultat no poder intervenir en la presa de decisions sobre una part important del seu territori i que ara queda esmenada amb l'aprovació de la modificació dels estatuts del conscorci per l'adhesió de l'EMD en el màxim òrgan de govern del Parc de Collserola. Amb la seva incorporació, l'ens valldoreixenc passarà a tenir dret de vot -fins ara només hi tenia veu- en totes les decisions que s'adoptin en el marc del consorci. 

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. El consorci exerceix les competències de gestió, de caràcter general o local, que corresponen als ens consorciats respecte al Parc Natural.